AcasăNewsInterventii ale salvatorilor in judetele afectate vremea rea, cateva in ajutorul unor...

Interventii ale salvatorilor in judetele afectate vremea rea, cateva in ajutorul unor gravide. Una dintre ele a nascut in Bulgaria

Statul va cumpara autofreze in valoare de 40 de milioane de euro

In conditiile in care, la acest sfarsit de saptamana, iarna a pus serior stapanire pe multe zone din tara, pompierii militari au fost pe teren, in ultimele 24 de ore, alaturi de colegii lor de la ambulanta, dar si din cadrul altor structuri ale Ministerului de Interne, pentru a-i ajuta pe romanii aflati in dificultate, ca urmare a conditiilor meteo dificile.

Au fost, in decursul ultimelor 24 de ore, misiuni care au avut drept scop salvarea a peste 880 de oameni, aproape o jumatate dintre acestia fiind ajutati de paramedici ai SMURD, din cate anunta MAI. Mai mult, avand in vedere ca problemele cauzate de vremea rea nu s-au incheiat, peste 4.000 de angajati ai ministerului condus de Petre Toba, mare parte a acestora- 1.700 – fiind pompieri militari, se aflat luni dimineata in zonele afectate de viscol si zapada, pentru a-i ajuta pe locuitorii care au nevoie de sprijinul lor.

La fel s-a intamplat si in decursul noptii de duminica spre luni, cand au fost duse la indeplinire mai multe misiuni de salvare, pe raza mai multor judete. In Constanta, de exemplu, din cate rezulta din cele mai recente date facute publice de la nivelul institutiei amintite, o femeie insarcinata in noua luni, ajunsa aproape de momentul la care avea sa nasca, a solicitat ajutorul medicilor, pentru a ajunge la spital. Catre caz s-au indreptat mai multe cadre medicale, cu o senilata paratinand Companitiei Nationale de Drumuri si Autostrazi. Femeia aflata in travaliu a fost preluata de specialistii de la ambulanta si dusa la cel mai apropiat spital, care s-a dovedit a fi cel din localitatea bulgara Silistra, acolo unde a si nascut, in cursul noptii, un baietel sanatos.

Si tot in Constanta, in noaprea de duminica spre luni, s-a intervenit in sprijinul a patru persoane, printre ele o gravida, in travaliu, si un copil, care ramasesera intr-o masina ajunsa captiva in nameti, intre localitatile Negru Voda si Cerchezu, patru persoane, dintre care trei adulti si un copil, se afla blocate intr-un autoturism. O ambulanta a reusit sa ajunga in zona si sa preia femeia si minorul, care au fost dusi la spitalul judetean.

Pana la ivirea zorilor, s-a mai primit o solicitare pentru spijinul unei gravide ajunse in luna a noua, de aceasta data dintr-o localitate tulceana. Femeia a fost urcata intr-o salvare, inainte de ora 4 a diminetii, insa ambulanta a ramas in nameti, fiind nevoie de interventia unui utilaj care sa elibereze calea masinii de prim-ajutor, dupa cum rezulta din comunicatul MAI.

De asemenea, au fost si alte persoane in ajutorul carora au pornit angajatii MAI – copii sau persoane adulte, cu probleme de sanatate, si la care medicii nu au putut ajunge, pentru ca drumurile au fost blocate de viscol sau zapada.

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger