AcasăNewsInterventie rara si foarte dificila: Bucurestean bolnav de cancer la limba, operat...

Interventie rara si foarte dificila: Bucurestean bolnav de cancer la limba, operat la Cluj

Medicii clujeni incearca sa ajute un barbat din Bucuresti, diagnosticat cu o forma cumplita de cancer, in cazul caruia sedintele de chimioterapie nu au dat rezultatul scontat.

Chinuit de dureri infioratoare, de faptul ca se poate hrani doar cu lichide, abia mai poate vorbi, dar si de ideea ca si-ar putea pierde viata din cauza bolii cumplite cu care a fost diagnosticat in urma cu aproximativ un an, bucuresteanul in varsta de 44 de ani spera ca specialistii clujeni pot face o minune si in cazul sau. Conform citynews.ro, operatia, una extrem de rara in Europa, dat fiind ca este foarte dificila, va fi realizata, miercuri, la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala din Cluj.

Specialistii vor incerca sa elimine tumoarea, care s-a extins catre gat. Ca urmare, ii vor extirpa limba, pe care o vor inlocui cu tesut muscular din zona pieptului pacientului. „Limba, zona gatului si osul hioid sunt toate cuprinse in acest bloc tumoral. Cand avem astfel de situatii depasim stadiul IV, care e cel mai avansat stadiu in oncologie, si incercam sa facem un fel de posibil din ceva imposibil. Pacientul isi doreste foarte mult sa traiasca si sa scape de durerea infernala cu care traieste”, explica seful sectiei Maxilo-Faciale, profesorul Teofil Lung, potrivit sursei citate.

363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger