AcasăNewsIntervenție neobișnuită pe munte! Un jandarm aflat în timpul liber l-a salvat...

Intervenție neobișnuită pe munte! Un jandarm aflat în timpul liber l-a salvat în ultima clipă – VIDEO

BucegiIntervenție neobișnuită pe munte! Un jandarm aflat în timpul liber l-a salvat în ultima clipă - VIDEO

S-a dat alarma în masivul Bucegi pentru salvarea unui tânăr care ameninţa că se aruncă de pe o stâncă. Acesta apelase numărul unic 112 şi a anunţat că se sinucide.

După ce apelul lui a fost localizat în zona Prăpăstiile Zărneştilor, jandarmii au pornit imediat în căutarea lui, potrivit Romania TV.

„Doi jandarmi din cadrul Postului Montan Plaiul Foii au plecat imediat în căutarea acestuia în zona localităţilor Măgura şi Peştera. Un alt jandarm montan, aflat la domiciliu, care cunoştea foarte bine zona, a plecat şi el în căutarea apelantului, pe un alt traseu”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Cum a fost convins să renunțe la gest

Zona în care se afla este greu accesibilă, iar în căutări jandarmii s-au bazat şi pe urmele pe care bărbatul le lăsase în zăpadă. El a fost găsit de jandarmul plecat singur pe traseu și cu care a fost vecin o perioadă. După o oră de discuții, omul legii a reușit să-l convingă să renunțe la ideea de a se sinucide.

„Discuţia între colegul nostru şi bărbatul respectiv a durat aproximativ o oră, timp în care ameninţa în permanenţă că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă de pe stânci. În cele din urmă a cerut o ţigară şi, sub pretextul de a-i oferi acea ţigară, colegul nostru a reuşit să îl tragă de pe marginea prăpastiei într-o zonă sigură, de unde a fost preluat de ceilalţi colegi şi coborât în siguranţă la ambulanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov, Ion Zaharia.

A fost coborât în zona Fântâna lui Botorog, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD.

author avatar
Andreea Vlad