AcasăNewsInterlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe...

Interlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe gardianul care îl păzea în arest. ŞOC cum s-a aflat totul!

mascati

Avea mulţi bani, dar nu şi libertate. Este povestea lui Eduard Ivan, zis Edy Power, ajuns în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut.

Capetele de acuzare? Proxenetism, trafic de persoane, pornografie infantilă.

L-a transformat pe gardian în valetul său

Ca să beneficieze de o viaţă cât mai uşoară în spatele gratiilor, interlopul Edy Power l-a transformat în valetul personal pe gardianul care-l păzea.

În şase luni l-ar fi mituit pe subofiţer cu 9.200 de euro.

„Se pare că acest martor denunţător era destul de înstărit, motiv pentru care ar fi solicitat nişte favoruri, iar acest poliţist ar fi cedat testului de integritate, să spunem aşa”, a spus Cosmin Andreica, sindicatul Europol.

În schimbul banilor, poliţistul i-a asigurat interlopului condiţii de hotel cât timp a stat închis: mâncare şi băutură la discreţie, învoire să plece ocazional din arest, fără să completeze actele necesare, ba chiar l-a pontat suplimentar pentru munca efectuată.

Mai mult, a mutat alţi deţinuţi din celule, în funcţie de preferinţele celui arestat.

Cum s-a aflat totul?

Dar gardianul s-a şi lăcomit. Interlopul a fost mutat în arest la domiciliu, în urmă cu două luni. Omul legii a încercat să scoată bani de la infractor chiar şi după ce acesta din urmă ajunsese acasă.

Poliţistul a mers la uşa interlopului şi i-a cerut bani în contul „serviciilor” pe care i le-a prestat în arest. Edy Power n-a mai vrut să-l plătească pe gardian şi a făcut un anunţ. A reclamat că poliţistul vine acasă la el şi îi cere în bani în contul favorurile din trecut.

La ultima vizită acasă la interlop, pe 7 decembrie, poliţistul a cerut 300 de euro. După ce a primit banii, subofiţerul a fost înconjurat de agenţii Direcţiei Generale Anticorupţie, care l-au reţinut, conform observatornews.

Altfel, interlopul Edy Power a ajuns în arest după ce procurorii au descoperit că el controla o reţea de prostituate românce în Marea Britanie. Printre ele erau şi minore şantajate cu imagini compromiţătoare. Afacerea i-ar fi adus 3 milioane de euro.

author avatar
Andrei Ștefan
591 afisari

5 COMENTARII

  1. D’alde d’ăștia sînt oamenii puterii (poliție, servicii). Fie sînt de la-nceput (afacerile bănoase trebuie controlate) fie sînt strînși cu ușa (statul nu îngăduie concurența).

  2. e un avantaj sa cunosti „limba locului”…..fratzii tate
    isi ingreunau situatia daca argatu Statului cunostea engleza!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger