AcasăNewsInterlopii români, “afaceri” în stil mare în Mexic: venituri de 20 milioane...

Interlopii români, “afaceri” în stil mare în Mexic: venituri de 20 milioane de dolari pe lună

Descinderi de amploare la Craiova

Dosarul pe care DIICOT îl are sub lupă de mai bine de un an și în care a lucrat cu FBI-ul privind rețeaua de traficanți de carne vie unde mii de români erau trecuți ilegal din Mexic în SUA, scoate la iveală detalii halucinante. Membrii rețelei au strâns o avere uriașă. Surse din anchetă au declarat, în exclusivitate pentru cotidianul Național, că traficanții strângeau aproximativ 20 de milioane de dolari lunar din infracțiunile săvârșite. Mai mult, aceleași surse au spus că procurorii au descoperit, ieri, la percheziții că membrii clanului mafiot au îngropat în curtea casei aparatul cu care clonau cardurile americanilor pe care îi deposedau de bani prin diverse metode.

Descinderi de amploare la Craiova

Poliția de frotieră a SUA a semnalat încă din 2018 că mii de români sunt trecuți ilegal prin granița de sud a SUA, iar clanurile din Craiova se îmbogățesc, atât din banii rezultați în urma traficului, cât și a altor infracțiuni comise. Ieri, DIICOT București a făcut percheziții în Craiova și în Capitală. Lucrurile descoperite au dus la destructurarea unui adevărat clan mafiot care își avea sediul în Craiova. Anchetatorii erau de mai mult timp pe urmele traficanților dar au strâns probe atât în țară cât și în Mexic sau America. Conform surselor din anchetă, clanul  era urmărit pentru spălare de bani, infracțiuni informatice și trafic de persoane. Anchetatorii au stabilit, în urma perchezițiilor, felul în care, cu banii obținuți din trafic și din furturile de pe carduri, liderii de rang înalt din gruparea lui Tudor Florian și-au cumpărat proprietăți, hoteluri și case în Cancun, Mexic, una dintre stațiunile emblemă ale turismului mondial. Sursele judiciare susțin că averile adunate de traficanți, descoperite atât în Mexic, cât și în România, ”cumulează milioane de dolari”.

Culmea imigrației

În urma datelor primite de la poliția de frontieră din SUA, anchetatorii au făcut o satistică zguduitoare încă de anul trecut. Astfel, s-a aflat că în 2018, poliția de frontieră a SUA a prins de două ori mai mulți români decât cubanezi intrați ilegal. O româncă însărcinată a căzut când sărea gardul de la graniță și a murit, mai spun autoritățile.

După Cap de porc din Spania a venit rândul Rechinului din Mexic via SUA

Conform surselor, gruparea era coordonată din Mexic de către un român, căruia i se spune ”Rechinul”. Conform anchetatorilor, rețeua stabilea că bărbaţii erau duşi de cele mai multe ori la cerşit, iar femeile erau obligate să se prostitueze.

Rețeaua ”Rechinul”

Capul rețelei deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului. Membrii grupării instalau însă sisteme de tip ‘skimming’ pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican, frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în aparate.  Datele sustrase erau apoi folosite pentru a fura sume de bani din bancomate.

Un glonț în cap pentru un ”prieten”

În iunie 2018, un fost prieten al liderului grupării, care îl şantajase, a fost împuşcat în cap de bodyguardul interlopului ”Rechinul”. Sorin Constantin Marcu a murit pe loc, iar potrivit unor surse, acesta încerca să îl calce cu maşina pe rivalul său atunci când a fost împuşcat.

author avatar
Ramona Feraru
1.095 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger