AcasăNewsInterceptări falsificate în dosarul ginerelui lui Băsescu

Interceptări falsificate în dosarul ginerelui lui Băsescu

Încă o dovadă că DNA falsifica probe

DNA își dă cu stângul în dreptul la marile dosare cu care a defilat Laura Codruța Kovesi. Ieri, instanța supremă a dat o lovitură în plex acestei instituții care avea ca rol anticorupția. Fostul ginere al lui Traian Băsescu și fiul ex-președintelui Moldovei au fost găsiți nevinovați, fiind achitați, definitiv, pentru infracțiuni de corupție. Dar asta nu e nimic, judecătorii au stabilit că procuroarele care au instrumentat cazul au falsificat probele din această cauză.

Încă o dovadă că DNA falsifica probe

Procuroarele DNA Claudia Roșu și Dana Belciug au fabricat acuzații de șantaj lui Sergiu Lucinschi, fiul ex-președintelui Moldovei și lui Radu Pricop, ginerele ex-Președintelui României. Conform datelor din dosar, Lucinschi a fost condamnat, în primă instanță, pe baza interceptărilor SRI, după ce a reclamat la DIICOT că i-a fost furată investiția de 4 milioane euro. Denunțătorul din dosar a fost acuzat de procurorul Remus Jurj că e ofițer SRI acoperit, se menționează în rechizitoriu. Lucinschi a venit în România să investească 4 milioane de euro și, după ce a sesizat cu plângere DIICOT că a fost furat de cei din companie, a devenit peste noapte inculpat de către DNA. Sergiu Lucinschi și avocatul Radu Pricop au fost acuzați de  șantaj și trafic de influență, constând în aceea că în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea avocatului Radu Pricop și implicarea procurorului DIICOT Remus Jurj, precum și a altor persoane ar fi exercitat asupra numitului Alexandru Horpos, administrator la câteva societăți comerciale “acțiuni de constrângere pentru a-l determina să-i remită suma de 4.000.000 euro, nedatorată, în vederea retragerii unei plângeri penale”. La dosar este stabilit că Lucinschi a început o afacere cu Alexandru Horpos, un prosper om de afaceri la acea vreme, cu societăți care aveau o cifră de afaceri impresionată. Doar că, fiul fostului președinte al Moldovei a sesizat la câțiva ani că firma cumpărată de el, până atunci foarte profitabilă, a ajuns brusc într-o pierdere financiară de peste 20 milioane lei. Lucinschi a sesizat autoritățile.

Joc specific DNA

Lucinschi i-a spus lui Horpos că va retrage plângerea penală făcută împotriva lui la DIICOT, dacă îl va despăgubi, legea permițând ca părțile să se împace. În ciuda acestei prevederi legale, procuroarele DNA de caz Claudia Roșu și Dana Belciug au susținut fără nicio probă în rechizitoriu că Horpos a fost șantajat de Lucinschi și avocatul Radu Pricop. Procuroarele DNA au denaturat probe în așa fel încât au notat în rechizitoriu că Horpos a fost ”tare speriat” că i s-au cerut banii, prin amenințări. Dar, din dosar nu reiese cum s-au făcut “presiunile”.

author avatar
Ramona Feraru
855 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger