AcasăNewsInteligenta artificiala, noua preocupare a Bilderbergilor

Inteligenta artificiala, noua preocupare a Bilderbergilor

In afara alegerilor prezidentiale americane, criza din Grecia, actiunile Rusiei, NATO sau proliferarea nucleara, pe ordinea de zi a noii conferinte a grupului Bilderberg figureaza inteligenta artificiala si cybersecuritatea.

Printre cei 140 de oaspeti ai statiunii alpine Telfs-Buchen se afla si fostul secretar de stat Henry Kissinger

Clubul, care reuneste de mai bine de sase decenii oameni politici, magnati ai finantelor, industriei, cele mai puternice grupuri de presa din Occident, fara a uita si membri ai regalitatii, va avea o noua conferinta care va incepe in aceasta saptamana in Austria, in statiunea alpina Telfs-Buchen. Grupul a publicat ordinea de zi a conferintei si lista invitatilor acestei reuniuni private care va dura patru zile. Printre politicieni, premierii Olandei si Belgiei, ministrul german al Apararii, ministri finlandez si britanic ai Finantelor. Printre functionari se afla si diplomatul american John Alles, trimisul special al lui Obama pentru Coalitia impotriva ISIS. La conferinta vor fi prezenti si fostul director al CIA si Henry Kissinger, informeaza Russia Today. Si responsabili ai gigantilor financiari precum Deutsche Bank, Santander, JP Morgan, Goldman Sachs, reprezentanti ai multinationalelor petroliere precum Royal Dutch Shell si BP, industriale (Siemens si Airbus) sau media (Bloomberg, The Economist) dar si ai LinkedIn, Google etc.

Si discreta, si secreta

Conferinta Bilderberg are o ordine de zi extrem de diversa, mergand de la viitoarele alegeri americane pana la strategia europeana pentru Iran, Rusia, NATO, proliferarea nucleara… Doua noi subiecte au fost introduse: cybersecuritatea si inteligenta artificiala, despre care Demis Hassabis, vicepresedintele Google DeepMind, va avea multe de spus, apreciaza observatorii. Cert, putine informatii vor iesi la iveala de la discutii si nici o declaratie publica nu a fost prevazuta dupa conferinta. Secretul cu care se inconjoara de altfel toate reuniunile grupului Bilderberg, care ar trebui sa incurajeze dialogul deschis intre participanti, alimenteaza numeroase teorii ale conspiratiei, care prezinta clubul Bilderberg ca un soi de cabala secreta ce se reuneste in fiecare an sub tutela statelor occidentale.

 

author avatar
Tudor Borcea
662 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger