AcasăNewsIntelectualii romani ii „lumineaza” pe liderii europeni

Intelectualii romani ii „lumineaza” pe liderii europeni

Mai multi intelectuali  – scriitori, profesori universitari, artisti, cercetatori, au transmis o scrisoare deschisa liderilor europeni, in care demonteaza toate acuzatiile privind incalcarea statului de drept si a democratiei in Romania.

STELIAN TANASE - Constesta verdictul ”lovitura de stat”

Mentionand din capul locului ca nu sunt implicati in viata politica, semnatarii documentului si-au exprimat ingrijorarea fata de reactiile externe cauzate de recentele evenimente din Romania.

ZOE PETRE - Considera ca suspendarea lui Traian Basescu s-a desfasurat ca la carte

„Suntem profund preocupati de recentele acuzatii care pretind ca Parlamentul si Guvernul Romaniei ar fi subminat statul de drept si independenta justitiei in incercarea de a-l demite pe presedintele Traian Basescu. E greu pentru noi sa vedem ca reprezentanti de seama ai Uniunii Europene isi exprima pozitia ignorand un principiu fundamental al dreptului, audiatur et altera pars. Aceasta pozitie nu a putut fi formulata decat pe temeiul unor informatii inselatoare sau incomplete cu privire la adevarata natura a situatiei din Romania”, sustin semnatarii.

CRISTIAN PARVULESCU - Este de acord cu tratamentul forte administrat democratiei de catre USL

Acestia au tinut sa-i informeze pe oficialii europeni si asupra faptului ca judecatorii constitutionali au recunoscut ca procedura prin care a fost suspendat presedintele tarii a fost in acord cu Legea fundamentala. Printre semnatarii scrisorii, care a fost transmisa tuturor liderilor europeni, se numara acad. prof. dr. Nicolae Anastasiu,  prof. dr. Stelian Tanase,  acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, prof. dr. Zoe Petre, prof. dr. Cristian Parvulescu, prof. dr. Vasile Astarastoae si regizorul Alexandru Pecican.

author avatar
eNational
765 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger