Cauta

Întârzieri masive la pensii

Noul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru,  a afirmat că a descoperit cazuri în care recalcularea pensiilor a fost întârziată și cu 6 luni de zile, în pofida termenului legal care impune  o limită de o lună și jumătate. Într-o postare pe rețele de socializare, ea a prezentat și traseul birocratic prin care s-a ajuns la aceste întârzieri.

Ministrul Muncii susține că sunt mai multe probleme pentru care nu au fost făcute aceste recalculări. ”Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru. Ea a prezentat și o imagine cu traseul pe care trebuie acum să-l urmeze o procedură de recalculare. ”Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru. Ea a prezentat și o imagine cu traseul pe care trebuie acum să-l urmeze o procedură de recalculare. Mai mult, ministrul a spus că există peste 45.000 de restanțe la recalcularea pensiilor. Printre exemple date acesta a arătat că cele mai multe sunt la casele de pensii din județele Alba, Argeș, Gorj și sectoarele 1 și 3 din Capitală.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version