AcasăNewsIntangibilii lui Basescu!

Intangibilii lui Basescu!

Desi aflat pe final de mandat,Traian Basescu continua sa joace tare.  Pentru ca, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, seful statului nu va avea batai de cap dupa ce va parasi sefia statului, el avand deja parafat cu partenerii externi acordarea unui post de raportor NATO. Ceea ce ii asigura 12 ani de imunitate totala.

Traian Basescu si-a plasat oamenii in posturi sigure

Mai mult, presedintele Romaniei a negociat totodata si linistea mai multor apropiati, afaceristi si politicieni. Iar zilele trecute, „Lista lui Basescu” s-a imbogatit cu inca zece nume de magistrati si militari.

Daniel Morar – procuror general interimar
Laura Codruta Kovesi – ministru consilier al MJ pe langa Comisia Europeana
Alina Ghica – presedinte CSM
Oana Haineala – vicepresedinte CSM
Dan Lupascu – membru CSM
Cristi Danilet – membru CSM
Doru Tulus – procuror sef adjunct DNA
Viorel Cerbu – sef sectie DNA
Lucian Pahontu – director SPP
Gabriel Cretu – director adjunct SPP
Daniel Moldoveanu – director Oficiul pentru Informatii Integrate
Cristian Cioc – seful garzii prezidentiale

Care sunt siguri acum ca nu vor fi lasati de izbeliste de „protectorul” caruia ii sunt loiali, ei urmand sa fie trimisi in salvatoare misiuni oficiale pe langa diverse organisme internationale.

Functionari europeni

In momentul de fata, printre cei mai bine paziti oameni din Romania se afla si doua nume surprinzatoare. Este vorba de Alina Ghica si Oana Haineala, presedinta si vicepresedinta Consiliului Superior al Magistraturii. Ce-i drept, acestea au dreptul la protectie, Legea nr. 317/2004 privind functionarea CSM prevazand ca MAI sa asigure exclusiv paza membrilor Colegiului. Numai ca, surpriza, nu „mascatii” de la SIAS fac pe aghiotantii pentru cele doua, care au drept garzi de corp permanente pe cei mai buni ofiteri de la SPP. Iar pentru indeplinirea misiunii lor, sepepistii au primit cele mai performante autoturisme BMW din parcul auto al serviciului, plus ca li s-au decontat sume imense pentru a le insoti pe sefele CSM inclusiv in deplasarile lor din strainatate. Despre Alina Ghica si Oana Haineala, ambele divortate, sursele noastre sustin ca deja au promise, cand nu vor mai conduce CSM, posturi de experti pe langa Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Si tot functionari publici vor ajunge, daca situatia o impune, si alti doi membri actuali ai CSM, Dan Lupascu si Vasilica Cristi Danilet. Iar pe langa imunitatea asigurata de asemenea functii europene, nici salariul unui astfel de post nu este de neglijat, stipendiul lunar invartindu-se in jurul a 16 000 de euro.

Trasi de Morar

Laura Codruta Kovesi deja si-a luat in primire postul de la Bruxelles, in timp ce Daniel Morar a primit OK –ul pentru a intra in corpul procurorilor europeni anticoruptie, care va fi infiintat la initiativa personala a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Iar actualul procuror general interimar ii va trage dupa el si pe fostii sau subalterni de la DNA, procurorii Viorel Cerbu si Doru Tulus. Salariul estimativ pentru un astfel de post este de15 000 de euro.

ONU si Sudanul de Sud

„Lista lui Basescu” este inchisa de trei generali SPP. Dupa cum sustin aceleasi surse, viitorul loc de munca al lui  Lucian Pahontu ar putea fi Organizatia Natiunilor Unite, pe un post de coordonator al echipelor de securitate. Adjunctul SPP, Gabriel Cretu si seful garzii prezidentiale, Cristian Cioc, s-ar putea ocupa si ei de asigurarea protectiei unor inalti demnitari ONU, poate chiar in cel mai nou infiintat stat din lume, Sudanul de Sud. Functii care sunt platite cu vreo 15 000 de dolari lunar. In schimb, Basescu ar urma sa nu se desparta nici la NATO de cel mai de incredere consilier al sau, Adrian Daniel Moldoveanu, in prezent director al Oficiului pentru Informatii Integrate.

author avatar
Catalin Tache
4.277 afisari

6 COMENTARII

  1. O, da are nea Base datorii de platit. Sa ii ia, sa se duca cu ei in Sudan, Pakistan si in Curdistan. Iar daca mai sunt locuri ma ofer si eu, pot cara diplomatele de bani, pentru o suma modica :).

  2. tache esti la fel de bombalau ca, cacarau.Dupa ce pleaca base tu o sa fii pupincuristul lui cacarau ca doar asta i-ti doresti.

  3. sa antelegem ca sub umbrela imunitatii,pot comite infractiuni? gasiti o cale de condamnare a acestor infractori,care au abuzat de functii si de putere producand efecte negative poporului roman,toti astia de pe aceasta lista sa fie retinuti si condamnati====LA PUSCARIE CU EI

  4. Bai nene,tare de tot articolul asta cu „INTANGIBILII lui BASESCU”!….este clar caracatita asta a lui BASESCU este mai ceva ca TOT SISTEMUL LUI CEAUSESCU!…cu asemenea oameni ,este clar ca ROMANIA este condamnata sa ramana „codasa” Europei!….la cum a ajuns tara asta,dupa 8 ani condusa de PDL si BASESCU,iar EL are deja asigurat postul de RAPORTOR NATO,eu unul si ca mine multi ,nu mai intelegem nimic…ma intreb si eu : ce mi-au facut mie,poporului, oameni cu functii ca: MORAR,KOWESI,,ALINA,OANA,DANILET si altii,ca s-o ducem mai bine ,in acesti 8 ani de zile?…..NIMIC,decat i-au asigurat spatele lui BASESCU!……un pensionar ,ca multi altii, ramas surprins la modul cum si-a „aranjat” treburile pentru „dupa” presedentie cu ajutorul celor din afara!….iar noi ramanem VAI MAMA NOASTRA!….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger