AcasăNews„Întâlnire surprinzătoare”. Căprioară albă, fotografiată în zona Bran

„Întâlnire surprinzătoare”. Căprioară albă, fotografiată în zona Bran

sursa foto: Jandarmeria Brașov/ Facebook

O căprioară albă a fost observată în zona Valea Porții din Bran, iar jandarmii montani au reușit să surprindă imagini inedite cu frumosul animal.

Jandarmii montani de la Postul Montan Bran-Moieciu, aflați pe traseul din zona Valea Porții din Bran, au avut parte de o „întâlnire surprinzătoare”. Au observat și fotografiat un superb exemplar de căprioară albă.

Căprioară cu o culoare rară a blănii

Dat fiind faptul că o astfel de apariție este foarte rară la noi în țară, imaginile sunt cu atât mai speciale.

Colegii noștri de la Postul Montan Bran-Moieciu, aflați pe traseul din zona Valea Porții din Bran, au avut parte de o întâlnire surprinzătoare cu un exemplar de căprioară albă.

Culoarea foarte rar întâlnită a blănii se datorează cel mai probabil albinismului, o tulburare genetică ce se manifestă prin producerea în cantități foarte mici sau deloc a melaninei, pigmentul care colorează pielea, ochii și părul”, au transmis duminică seară, 10 martie, reprezentanții Jandarmeriei Brașov, într-o postare pe Facebook.

sursa foto: Jandarmeria Brașov/ Facebook

Și nu a fost singurul aspect pe care au ales să-l menționeze jandarmii brașoveni, în tot acest context. Ei au adus în discuție importanța protejării naturii. „Satisfacția acestor întâlniri de care au parte jandarmii montani este inegalabilă, de aceea vă îndemnăm încă o dată să aveți grijă de natură și de mediul înconjurător, pentru a avea cu toții parte de astfel de întâlniri remarcabile”, au transmis jandarmii.

author avatar
Andrei Coman
416 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger