AcasăNewsIntalnire “hot” Basescu-Isarescu: Ramane Romania fara bani?

Intalnire “hot” Basescu-Isarescu: Ramane Romania fara bani?

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca bancheri faliti de pe vremuri isi puneau pistolul la tampla

Italia si Spania sunt pe marginea prapastiei, Franta e la un pas de a fi  retrogradata, iar Romania intra in panica,  dupa ce n-a reusit sa vanda nicio obligatiune de stat in SUA.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca bancheri faliti de pe vremuri isi puneau pistolul la tampla

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, s-a intalnit ieri la Palatul Cotroceni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu.  Potrivit unor surse oficiale,  a fost o intrevedere  care face parte din cadrul intalnirilor periodice dintre cei doi demnitari. Surse din arcul guvernamental sustin ca scopul intalnirii l-ar fi constituit, printre altele, o remaniere guvernamentala, fiind pomenita chiar schimbarea lui Emil Boc. Agenda intrevederii de ieri nu a fost facuta publica, dar a avut loc in contextul economic european din ce in ce mai agitat. Italia si Spania sunt la un pas de faliment, iar Franta risca scaderea ratingului de tara.  Romania are nevoie de bani pentru acoperirea deficitului bugetar. Ministerul Finantelor a pregatit o emisiune de obligatiuni romanesti denominate in dolari pe piata SUA, cu o valoare minima de 500 de milioane de dolari si un nivel maxim de doua miliarde de dolari. Din pacate, actiunea a esuat, ceea ce poate pune in pericol inclusiv plata salariilor bugetarilor si a pensiilor in 2012. In plus, nici devalorizarea recenta leului nu este de bun augur. Romanii raman sa achite nota de plata tot mai mare (rate majorate la banci, scumpirea energei si a alimentelor etc) din cauza unor decizii financiare proaste, luate de bancheri  si politicieni din tari dezvoltate, care au dus in final la criza economica abatuta asupra intregii lumi.

Bancherii faliti se sinucideau

Dupa intalnirea de la Cotroceni, Isarescu a participat ieri la un simpozion bancar, unde a mentionat ca lumea financiara s-a construit pe norme etice clare, chiar daca uneori nescrise. „Bancherii cand dadeau gres aveau un singur gest: isi puneau pistolul la tampla. Nu erau reguli, dar nu mai puteau iesi in societate „, a spus Isarescu.

author avatar
Arpad Dobre
670 afisari

1 COMENTARIU

  1. Observ ca nu folositi diacritice. Totusi trebuie precizat ca in titlu a vorba de „hoti”, pentru ca sunt doi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger