AcasăNewsInstitutul Pantone a ales care va fi culoarea anului 2022

Institutul Pantone a ales care va fi culoarea anului 2022

pantoneInstitutul Pantone a ales care va fi culoarea anului 2022

Autoritatea globală a culorilor Pantone a decis culoarea care va caracteriza cel mai bine anul 2022.

Very Peri combină liniștea constantă a albastrului cu o infuzie energică de roșu. Este prima dată când compania fabrică o culoare în loc să caute în arhivă, o decizie care a fost un element vital al procesului de selecție din acest an.

„A fost foarte important pentru noi să venim cu o nouă culoare, pentru că acum avem o viziune foarte nouă asupra lumii”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, potrivit CNN. „Este literalmente cea mai fericită și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru, a adăugat ea, descriind nuanța. „Datorită acelui subton roșu, introduce un sentiment de noutate care dă putere, iar noutatea este ceea ce căutăm.”

Institutul a ales o culoare cu totul nouă

Pandemia a avut un impact puternic asupra modului în care trăim și lucrăm în mod normal. „Am trecut prin atât de multe provocări în acest timp, nu știm ce va apărea de la o zi la alta”, a spus vicepreședintele Pantone, Laurie Pressman. „Curiozitatea îi ajută pe oameni să treacă peste aceste momente dificile. Ceea ce am numi creativitate curajoasă.”

Culoarea simbolizează viitorul”, adaugă Eiseman. „Are atitudinea viguroasă și veselă despre care vorbim, acea încredere fără griji și spirit creativ.”

author avatar
Andreea Vlad