AcasăNewsInstitutul Matei Balș, pus sub lupă de Ministerul Sănătății! Controale și anchetă...

Institutul Matei Balș, pus sub lupă de Ministerul Sănătății! Controale și anchetă drastice după ce Adrian Streinu-Cercel a fost acuzat de abuz de putere

Institutul Matei Balș, pus sub lupă de Ministerul Sănătății! Controale și anchetă drastice după ce Adrian Streinu-Cercel a fost acuzat de abuz de putereInstitutul Matei Balș, pus sub lupă de Ministerul Sănătății! Controale și anchetă drastice după ce Adrian Streinu-Cercel a fost acuzat de abuz de putere

Corpul de Control al Ministerului Sănătății efectuează vineri, 24 iulie, o anchetă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” după ce medicii l-au acuzat pe managerul unității de abuz dde putere.

Reprezentanții Societății Române de ATI au susținut că secția ATI a instituției este condusă de un medic fără competență, pregătire și expertiză în specialitatea anestezie și terapie intensivă.

Societatea condusă de medicul Şerban Bubenekaq a anunțat că se opune detaşării medicilor şi asistenţilor ATI la Institutul „Matei Balş”, acuzând un abuz de putere comis de directorul institutului, medicul Adrian Streinu-Cercel, care de 11 ani nu a organizat concurs pentru conducerea Secţiei de Terapie Intensivă, secţie care, contrar dispoziţiilor legale, are la conducere un medic care nu este de specialitate.

De asemenea, membrii societății solicitau trimiterea unei echipe de control la institutul condus de Adrian Streinu-Cercel care să controleze modul în care a fost gestionată aprovizionarea cu medicamente antivirale, susţinând că au semnale că există pacienţi care au decedat în secţiile ATI cu boală COVID-19 şi nu au primit nici un fel de medicaţie antivirală.

Anchetă și controale la Institutul „Matei Balș”

„PROTESTĂM ŞI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detaşare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici şi asistente) în secţia ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş! Motivul este unul simplu şi cunoscut şi Dumneavoastră şi Ministerului Sănătăţii: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secţia ATI de la IBI Matei Balş este condusă ilegal (cu delegaţie) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecţioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, se arată în memoriul adresat şefului Depoartamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat de către conducerea SRATI.

Nelu Tătaru: Vom vedea în ce măsură cineva care este de specialitate boli infecţioase poate conduce o secţie de terapie intensivă

„Astăzi (joi – n.r.) am primit şi eu această sesizare de la domnul doctor Bubenek şi rămâne să trimit o echipă de control. Am şi solicitat Inspecţiei Sanitare şi Corpului de Control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă”, a reacționatNelu Tătaru

author avatar
Alexandru Tîrcavu
194 afisari

2 COMENTARII

  1. La beci cu nemernicul asta care a furat si fura in continuuuuuuu! …un neomarxizt idiotul asta de Cercel ….Dr nu este !

  2. Guvernul Zero sa i-o suga lu Cercel

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger