AcasăNewsInstanța supremă și-a schimbat președintele

Instanța supremă și-a schimbat președintele

Instanța supremă a țării începe să intre pe o nouă linie. Ieri a fost predată ștafeta. Judecătoarea Cristina Tarcea, cea care a continuat practicile instituite de predecesoarea sa de tristă amintire Livia Stanciu, și care a făcut ca instanța supremă să rămână captivă hulitelor protocoale, a părăsit șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Astfel, judecătoarea Corina Corbu și-a preluat oficial mandatul de președinte a instanței supreme, ca urmare a numirii sale în această funcție de către Secția pentru judecători  a CSM, spre disperarea magistraților considerați ”activiști” și chiar a Cristinei Tarcea, care a încercat să o pună în dificultate cu fel de fel de întrebări jenante  la ședința de alegere de la CSM. Concret, Corina Corbu a fost numită la conducerea ÎCCJ în iulie 2019, decizia fiind luată cu 6 voturi “pentru” și 3 “împotrivă”.

Ședință importantă la CSM

Pe de altă parte, astăzi, va fi pentru prima dată când noua șefă a instanței supreme va participa la ședințele de Plen și ale Secției pentru judecători din CSM. Și se anunță ședințe destul de agitate, cel puțin cea de Plen, în condițiile în care pe ordinea de zi figurează puncte sensibile, precum validarea numirii procuroarei Adina Florea la conducerea Secției speciale. Corina Corbu a declarat de mai multe ori că instanța supremă “are nevoie de o schimbare pozitivă, și are nevoie de o nouă direcție”.

author avatar
Ramona Feraru
2.291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger