AcasăNewsInstanta suprema ii da DNA-ului cu girofarul in cap

Instanta suprema ii da DNA-ului cu girofarul in cap

Judecatorii de la instanta suprema au hotarat ca faptele invocate de DNA si pentru care fostul sef al Parchetului General, Tiberiu Nitu, si-a dat demisia nu exista. Curat murdar! Fosta sefa a anticoruptilor, Laura Codruta Kovesi, a ”inventat” un dosar penal in care il acuza pe Tiberiu Nitu ca a folosit masina cu girofar in mai multe situatii. Deschiderea cauzei si inceperea urmaririi penale l-au transformat peste noapte pe procurorul general al Romaniei de atunci, in 2016, intr-un ”penal”.

Tiberiu Nitu a demisionat, scurt si fara prea mult tam, tam.  „Ca un gest de responsabilitate si onoare, in conditiile in care numele meu si functia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei pe care o conduc”, preciza el, la semnarea cererii de demisie. Laura Codruta Kovesi vazand ca nu-i merge si ca tinta a fost doborata, ca la biatlon, a hotarat sa-si ia vorbele inapoi. Procurorii DNA au decis, dupa doi ani in care l-au tinut pe bara pe Nitu, sa inchida dosarul. Ordinele venite de sus, de la sefa DNA, spuneau clar ca nu mai e cazul de ”decapat”. Astfel ca dosarul a fost inchis, clasat,  pentru ca ” acuzatiile in cazul fostului procuror general nu mai sunt prevazute de lege”. Tiberiu Nitu, care nu a plagiat 4% din lucarea de doctorat precum Kovesi si a invatat carte, a decis ca aceasta decizie nu este una care sa-i faca onoare. Asa ca a pus mana pe creion si a contestat la instanta suprema decizia procurorilor DNA de clasare a cauzei in care a fost cercetat. Ieri, judecatorii de la ICCJ au hotarat ca ”faptele nu exista”, schimband astfel  temeiul clasarii acuzatiilor. Adica i-au dat in cap DNA-unui cu girofarul. Tiberiu Nitu fusese pus sub invinuire in dosarul in care Gabriel Oprea era acuzat de abuz in serviciu in legatura cu folosirea coloanelor oficiale. Dupa punerea sub acuzare, Nitu a demisionat. In ianuarie 2016, Tiberiu Nitu ocupa functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Locuia in Ploiesti, asa ca facea naveta la serviciu. Zilnic, cu antemergator de la politia rutiera, au acuzat procurorii DNA. Fapta lui Nitu a fost pusa in contextul accidentului de circulatie in care a decedat Bogdan Gigina.

author avatar
Ramona Feraru
1.722 afisari

3 COMENTARII

  1. Presupun ca acest fost procuror general stie multe in domeniul juridic si astept cu mare interes actiunea juridica declansata pentru repararea demnitatii sale pe care s-a suit cu piciarele marea baschetbalista fosta sefa la Dai Nea Acum.

  2. Sper sa poata sa finalizeze marile dosare despre care ne relata intr-un interviu televizat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger