AcasăNewsInstanța supremă a decis: obligativitatea purtării măștii în spaţii deschise este legală

Instanța supremă a decis: obligativitatea purtării măștii în spaţii deschise este legală

masca de protectieInstanța supremă a decis: obligativitatea purtării măștii în spaţii deschise este legală

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți, prin hotărâre definitivă, că măsura privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise este legală. Instanța supremă răstoarnă astfel decizia Curții de Apel București.

„Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei”, este minuta deciziei instanței supreme, potrivit Hotnews.

Dar indiferent de ce decizie ar fi dat Înalta Curte, aceasta nu putea produce oricum efecte.

Curtea de Apel București a hotărât la finalul anului trecut că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală.

Procesul a fost deschis de avocata Ion Minodora, nemulțumită de obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise.

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câştigat procesul cu Arafat în primă instanţă. Nici nu-mi vine să cred. Instanţa a dispus că măsura obligării de a purta mască în spaţii deschise este nelegală. Soluţia poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, scrisese avocata Minodora Ion, pe Facebook, la finalul lunii decembrie.

Decizia nu a fost însă definitivă, prin urmare a fost atacată cu recurs de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

author avatar
Andreea Vlad
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger