AcasăNewsInstanta n-a fost de acord sa ridice controlul judiciar, IPS Teodosie vorbeste...

Instanta n-a fost de acord sa ridice controlul judiciar, IPS Teodosie vorbeste de „umilirea” Bisericii

Cum magistratii Curtii de Apel Constanta nu au considerat ca se cuvinte ridicarea masurii controlului judiciar impus de procurori, in urma cu exact o saptamana, in dosarul in care il acuza de coruptie, inaltul prelat al BOR va fi cercetat si in continuare sub control judiciar.

Teodosie Petrescu, cunoscut opiniei publice mai degraba ca Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, s-a prezentat inca de la primele ore ale zilei la instanta constanteana, alaturi de avocata sa, si a asteptat decizia magistratilor, in speranta ca ii va fi una favorabila.

La plecare, insa, dupa ce a aflat ca nu scapa de controlul judiciar, inaltul prelat a ales sa faca o serie de declaratii in fata presei, in conditiile in care, pana acum, de cand a izbucnit acest scandal a pastrat o tacere deplina. „Am avut ocazia sa-mi sustin nevinovatia pentru ca cele incriminate de fapt nu exista. (…) Si am intrebat cui foloseste sa umileasca Biserica. Pe mine personal nu ma afecteaza ca sunt acuzat pe nedrept, dar afecteaza Biserica pentru ca reprezint Biserica”, a sustinut arhiepiscopul, citat pe pagina electornica a publicatiei locale Telegraf.

La nivel de acuzatii, anchetatorii anticoruptie au trecut, printre altele, in urma cu exact o saptamana, cand l-au plasat pe slujitorul Bisericii sub control judiciar, luare de mita si folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false.

sursa foto: cuvantul-ortodox.ro

author avatar
Cristina Stefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger