AcasăNewsInspectorii școlari au pus gând rău dascălilor. Cine refuză să predea online,...

Inspectorii școlari au pus gând rău dascălilor. Cine refuză să predea online, out!

scoala onlineInspectorii școlari au pus gând rău dascălilor. Cine refuză să predea online, out!

Profesorii care refuză să predea online își vor putea pierde locul de muncă. Decizia este luată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și a intrat deja în vigoare.

Inspectoratul Școlar din Municipiul Bucureşti a anunțat că va începe controalele în toate unitățile de învățământ. Comisia de disciplină va analiza fiecare situaţie în parte, pentru a afla de ce refuză profesorii să ţină lecţii şi în sistem online. Aceştia pot fi sancţionaţi cu un avertisment, diminuarea salariului sau chiar desfacerea contractului de muncă. Anunțul a dus la un val de reacții în rândul profesorilor și al părinților.

De ce nu vor profesorii să predea online

Sindicatele din învățământ admit că există dascăli care refuză să predea online. Unii se tem mai degrabă că vor fi filmați de copii, iar filmările vor fi ulterior postate pe internet, decât de pericolul Covid-19.

Nu putem generaliza sub nicio formă, dar cred că putem pleca de la variantele extreme că nu-i ascultăm pe oameni şi luăm măsuri împotriva lor, inclusiv ideea desfacerii contractelor de muncă.

Există o teamă, o teamă absolut justificată, pentru că apare o anumită confuzie între ceea ce înseamnă predarea online şi interdicţia înregistrării, multiplicării şi distribuirii conţinuturilor orelor care sunt predate online.”, transmit sindicaliștii, potrivit stirileprotv.ro.

Școala se face după 3 scenarii

Au fost elaborate 3 scenarii de funcționare, în funcție de numărul de bolnavi Covid din localitate:

  • Scenariul Verde – Risc Minim: Toți elevii merg la școală!
  • Scenariul Galben – Risc Mediu : O parte din elevi merg la școală, alții fac școală online. Grădinițele și elevii din ciclul primar, precum și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a merg zilnic la școală, iar restul elevilor prin rotație, în funcție de decizia locală.
  • Scenariul Roșu – Risc Mare: Școală online. Este un scenariu de avarie, în care școala se închide și totul se desfășoară online. Învățământul online este acceptat ca formă de învățământ normal, atunci când nu se pot ține cursuri offline/ fizic.

Peste 200.000 de cadre didactice predau în întreaga țară. La nivel național, sunt aproximativ 700 școli care nu și-au activat conturile pe platformele educaționale puse la dispoziție gratuit.

În 151 de unităţi de învăţământ predarea să face acum exclusiv online din cauza îmbolnăvirilor de coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad
255 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger