AcasăNewsInspectorii ISU au rezolvat problema: razii si amenzi record!

Inspectorii ISU au rezolvat problema: razii si amenzi record!

Intr-o singura noapte, dupa incendiul de la Bamboo, pompierii si echipajele MAI au facut 162 de controale in cluburile si discotecile din toata tara, care s-au lasat cu amenzi de peste 200.000 de lei.

Patronii localelor au primit 118 de amenzi pentru nerespectarea “reglementarilor care tin de apararea impotriva incendiilor”. Si in Bucuresti, sase cluburi au fost luate la puricat si sanctionate.

“Exploatarea instalatiilor electrice, functionarea iluminatului pentru marcarea cailor de evacuare, functionarea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor, obstructionarea cailor de evacuare, instructajul angajatilor, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu si existenta planurilor de evacuare in caz de incendiu”, cam acestea au fost(exprimate intr-o clasica limba de lemn)aspectele vizate de ISU.

Concret, la fel ca in cazul tragediei din Colectiv, nu se va rezolva nimic. Dovada: din ultima razie la nivel national, din noiembrie 2016, s-au strans din 405 amenzi, 788.000 de lei. La ce a folosit?Probabil la aparitia unor noi dosare penale sau emiterea de urgenta a unor OUG, cum s-a intamplat dupa Colectiv. Dar, sigur, din acest veritabil “du-te vino” al hartogariei pentru autorizatiile cluburilor, intre patroni si primarii, nimeni nu va avea de castigat.

author avatar
Bogdan Borcea
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger