AcasăNewsInspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme. Ministrul...

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme. Ministrul Finanțelor, explicații

Se vorbește, mai nou, despre „militarizarea inspectorilor antifraudă”. Sunt declarații pe care le-a făcut recent ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunţă că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii, informează news.ro. Mai mult, inspectorii antifraudă ar urma să aibă dreptul să poarte armă.

Ministrul Boloș a venit cu explicații despre ceea ce a numit a fi noutatea – „militarizarea” inspectorilor antifraudă. Aceștia ar urma să aibă dreptul legal de port armă, pentru protecţie în timpul serviciului.

Boloș: Avem această noutate pentru militarizarea inspectorilor antifraudă

sursa foto: Facebook/Marcel Ioan Boloș

Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene – foarte important acest lucru – să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanţei de Urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene.

Până acum funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat ministrul Finanţelor, la Digi 24, luni seară, 26 februarie.

În tot acest context, ministrul a explicat că inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Totodată, Boloş – oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Finanțelor – a mai anunţat că pentru luna ianuarie a acestui an ANAF şi-a atins ţinta de venituri şi că instituţia va oferi „o surpriză” în ceea ce priveşte activitatea din a doua lună a anului.

author avatar
Andrei Coman