Cauta

Inspectorii ANAF au descins în Dragonul Roșu. A „plouat” cu sancțiuni! Cât e totalul amenzilor

sursa foto: Facebook/Agenția Națională de Administrare Fiscală

Centrul comercial Dragonul Roșu a fost „vizitat” de către inspectorii ANAF Antifraudă, care au trecut la verificări. S-au făcut controale de amploare, în urma cărora s-au dispus peste 300 de sancțiuni contravenționale. Amenzile date depășesc 1,5 milioane de lei – anunță ANAF.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, luni dimineață, rezultatul controalelor făcute recent în Dragonul Roșu.

Au fost verificați peste 200 de operatori economici

Mai exact, ANAF a comunicat că joi, 4 mai, peste 200 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat 203 operatori economici din complexul comercial Dragonul Roșu.

Au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1,55 milioane de lei, în principal pentru neevidențierea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate și nerespectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a ANAF.

Ce trebuie să știe clienții centrelor angro

În tot acest context, reprezentanții ANAF îi atenționează pe clienții centrelor angro „să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final”.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, ANAF-ul anunța public faptul că Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) desfășoară controale antifraudă la nivel național în domenii economice cu slabă conformare fiscală.

„În perioada 24 – 29 aprilie, inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară acţiuni de control operativ la nivel naţional, în scopul reducerii evaziunii fiscale din domeniul comerțului cu amănuntul și prestării serviciilor direct către populație, precum și în alte domenii economice în care, urmare analizelor de risc efectuate la nivelul instituției pe baza informațiilor deținute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Recomandăm tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate, iar pe cumpărători îi îndemnăm să solicite bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat”, transmiteau reprezentanții ANAF în 26 aprilie.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Burduja, în pole-position pentru șefia PNL!
  • Fisură în parteneriatul strategic. Nuclearelectrica, la un pas să iasă din proiectul SMR-urilor americane
  • Cum îti poți schimba numele pe cale administrativă?
  • Asistența medicală, noua visterie a inteligenței artificiale? Strategia companiei de 2 trilioane de dolari
  • Cum stau adversarii de la Euro
  • „Naționala” României, campioană la tupeu, nu la fotbal!
  • Comisia Europeană, pusă la colț. Fără hidroenergie, nu există regenerabile
  • Unifarm, băgată în faliment chiar de instituțiile statului
  • Șocant! Mamă și fiică, atacate și mușcate de un ciobănesc carpatin, într-un parc din Capitală
  • Exit mobile version