AcasăNewsInspectori militari rusi in Romania si in Elvetia

Inspectori militari rusi in Romania si in Elvetia

Rusii isi fixeaza binoclurile pe exercitiul romanesc Histria 2015

Inspectori rusi vor examina activitatea militara din Romania si Elvetia, incepand de ieri si pana joi, in cadrul Documentului de la Viena din 2011 cu privire la masurile de incredere si securitate, a declarat Serghei Rijkov, reprezentant al Centrului national rus pentru diminuarea amenintarii nucleare.

Rusii isi fixeaza binoclurile pe exercitiul romanesc Histria 2015

Potrivit oficialului rus, inspectia incearca anvergura activitatii militare declarate in regiunea  respectiva, pe o arie de 15.000 de kilometri patrati, sau sa confirme absenta oricarei activitati militare care in mod normal ar trebui anuntata oficial, informeaza Sputnik. ”Inspectorii rusi se vor deplasa pe terenuri militare, vor asista la conferinte de presa privind activitatea militara din regiune, vor obtine informatii privind grupurile si diviziile militare elvetiene mobilizate si privind exercitiile militare CONEX 2015, prevazute in Elvetia in perioada 14-18 septembrie si vizand asigurarea securitatii si cooperarii in caz de situatii de urgenta”, a precizat Rijkov. In Romania, inspectorii vor obtine informatii privind activitatea militara a diviziilor romane mobilizate si privind exercitiile militare HISTRIA-2015. Aproximativ 7.000 de angajati ai institutiilor din cadrul Sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu 800 de mijloace tehnice, participa la exercitiul inter-institutional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care se va desfasoara pana in 18 septembrie, pe teritoriul national, precizeaza MapN.

100.000 de oameni participa la cel mai mare exercitiu militar al anului din Rusia

Armata rusa a lansat, ieri, cele mai vaste manevre militare de la inceputul anului, deplasand 95.000 de soldati in centrul tarii, potrivit ministerului rus al Apararii. La exercitiu, care va dura pana duminica, participa 170 de avioane, 20 de nave de razboi si peste 7000 de piese de armament. Manevrele vizeaza un imens teritoriu aflat intre Ural si Siberia centrala.

author avatar
Tudor Borcea
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger