AcasăNewsInspectoratul Scolar Bucuresti a suplimentat clasele pentru inscrierea in invatamantul primar

Inspectoratul Scolar Bucuresti a suplimentat clasele pentru inscrierea in invatamantul primar

Inspectoratul Scolar al Capitalei a suplimentat cu 10-12 numarul de clase pentru inscrierea in invatamantul primar, a declarat, luni, inspectorul general scolar Cristian Alexandrescu.

(foto:infocurteadearges.ro)

„Am facut unele suplimentari la scolile 131 si 143, unde existau situatii punctuale ale copiilor de etnie roma, dar si la scolile 11 si 56, unde parintii au facut dovada domiciliului in zona arondata unitatii de invatamant”, a precizat inspectorul general scolar al Capitalei, profesorul Cristian Alexandrescu, pentru Mediafax. Este vorba despre o crestere cu o clasa pentru mai multe unitati de invatamant din Capitala, in total fiind aproximativ 10-12 clase, a adaugat oficialul.

Inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I se face in patru etape, prima, care a avut loc intre 5 si 16 martie, aplicandu-se in cazul copiilor din circumscriptiile scolilor. Potrivit unei situatii comunicate de Ministerul Educatiei, pana joi, in Capitala au fost inscrisi 68 la suta dintre copiii luati in evidenta, respectiv 14.564 din 21.315.

A doua etapa va avea loc intre 20-27 martie, pentru copiii din alte circumscriptii, pe locurile ramase libere dupa prima perioada de inscrieri, in timp ce a treia se va desfasura intre 23 si 25 martie. In acest interval pot fi inscrisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant, dar care nu au fost admisi.

Ultima etapa de inscriere cuprinde doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger