AcasăNewsInspectoratul Scolar al Capitalei a demis doi directori de unitati de invatamant....

Inspectoratul Scolar al Capitalei a demis doi directori de unitati de invatamant. AFLA motivele!

Ca urmare a inspectiilor declansate in ultimele zile in mai multe unitati scolare de raza Capitalei, reprezentantii ISMB au constatat mai multe nereguli, ce au dus la destituirea a doi directori.

Dupa ce in ultima perioada, in mass-media au fost prezentate mai multe probleme semnalate de catre parintii copiilor inscrisi la scoli si licee din Bucuresti, consucerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a demarat verificaro. In urma carora, s-au descoperit si ceva probleme. Ca urmare, persoanele aflate la conducerea Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” si a Scolii nr 172 „Sfantul Andrei” din Capitala au fost destituite.

Cel care a anuntat, vineri, masurile luate in cele doua cazuri a fost Marian Banu, purtatorul de cuvant al insitutiei, cu precizarea ca in ambele cazuri s-a decis „incetarea detasarii” directorilor , Adriana Ciorcau, respectiv Camelia Hoara, incepand cu data de 20 ianuarie. in ambele cazuri, motivele sunt legate de constatarea unor „deficiente in activitatea managerială”. Totodata, in cazul ambelor unitati de invatamant, reprezentantii INSB au decis includerea lor in calendarul inspectiilor generale, in perioada imediat urmatoare.

Potrivit detaliilor oferite de catre purtatorul de cuvant, in cazul Scolii 172 zvonurile privind o eventuala implicare a cadrelor didactice in vreo actiune de stragere de bani, pentru asa numitul „fond al clasei”, nu si-ar fi gasit conformare.

Verificarile in unitatile de invatamant au fost demarate dupa ce, in ultima perioada, au aparut mai multe sesizari cu privire la aceste sume destinate „fondului clasei” care, in unele cazuri, ar fi fost destul de mari. Mai mult, in urma cu doar cateva zile, in presa au aparut imagini cu un cadru didactic de la o scoala din Capitala, in timpul unor discutii cu parintii unor elevil, privitor la sumele pe care acestia ar fi urmat sa le dea pentru cadourile de Sarbatori, destinate profesorilor si mai multor angajati ai scolii respective.

483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger