AcasăNewsInspector scolar acuzat de trafic de influenta si luare de mita pus...

Inspector scolar acuzat de trafic de influenta si luare de mita pus sub control judiciar

Procurorii anticoruptie brasoveni au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale fata de un inspector scolar pe care il acuza de savarsirea, in concurs, a infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita.

Astfel, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au decis plasarea lui Ladislau Lengyel – inspector scolar pentru invatamantul primar – sectia maghiara, din cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Covasna- sub control judiciar.

Barbatul este acuzat ca i-ar fi promis unui candidat la un concurs de ocupare a unor posturi didactice, organizat pe 21 iulie anul in curs, ca va interveni pe langa functionari din cadrul ministerului Educatiei, pentru a obtine subiectele la respectivul examen. In schimbul acestui serviciu pe care l-ar fi onorat, inspectorul ar fi primit, doua zile mai tarziu, de la persoana in cauza suma de 600 de lei, sustin procurorii.

Totodata, reprezentantii DNA mentioneaza, intr-un comunicat, ca in luna mai a acestui an, suspectul ar fi facut o inspectie la o scoala gimnaziala, ocazie cu care i-ar fi dat, pe nedrept, nota maxima unei invatatoare. „In legatura cu aceste actiuni, in datele de 21 si 24 iulie 2014, inculpatul a primit de la sotul acesteia, alimente in valoare de 150 de lei”, se precizeaza in documentul citat.

Pe perioada in care se afla sub control judiciar, inspectorul scolar a fost informat ca trebuie sa respecte anumite obligatii, in caz contrar riscand ca masura sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu sau arestul preventive.

Sursa foto: gazetadecluj.ro

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger