AcasăNewsInspector de la FISC, retinut pentru luare de mita

Inspector de la FISC, retinut pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta retinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Niculescu, inspector al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Ilfov – Serviciul de Inspectie Fiscala.

Conform procurorilor DNA, Gabriel Niculescu este acuzat de luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si de trafic de influenta (patru acte materiale).

Procurorii DNA sustin ca Gabriel Niculescu i-a solicitat diferite sume de bani, in mai multe randuri, unui afacerist denuntator in acest caz. Acesta ii solicitase inspectorului sa-l ajute sa-si reactiveze o firma declarata inactiva ca urmare a nedepunerii la termen a declaratiilor fiscale.

Gabriel Niculescu a primit, in total, 1.000 de euro, 3.200 de lei si bunuri alimentare in suma de 729 de lei, in schimbul carora inspectorul a intocmit actele necesare reactivarii societatii respective.

Pe 30 aprilie, afaceristul s-a deplasat la domiciliul inspectorului fiscal, prilej cu care i-a remis acestuia bauturi in valoare de 79 de lei, precum si suma de 1.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Gabriel Niculescu a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat, vineri, magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger