AcasăNewsInspector antifrauda, trimis in judecata pentru luare de mita

Inspector antifrauda, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie anunta trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Dumitru Adrian Popa, inspector antifrauda de la DGAF Constanta.

Popa este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum luare de mita sau trafic de influenta.

Conform procurorilor DNA, „in perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, in calitate de inspector antifrauda in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala – Directia regionala Antifrauda Fiscala 2 Constanta, a pretins si a primit de la mai multi oameni de afaceri suma totala de 13.000 lei, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu care decurgeau din functia detinuta, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora. De asemenea, in aceeasi calitate si in aceleasi circumstante, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins, prin intermediul inculpatului Zarughevici Florin (n.r. – trimis si el in judecata, in stare de libertate, pentru complicitate la luare de mita), de la administratorul unei alte societati comerciale suma de 3.000 euro. La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3.000 euro pretinsa anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Suma de bani remisa initial de omul de afaceri inculpatului Zarughevici Florin, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Popa Dumitru Adrian si conditiile de loc si timp in care avea sa fie platita, a fost de 5.000 euro. Ulterior Zarughevici Florin si-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifrauda. La data de 03 septembrie 2015, dar si anterior acestui moment, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca, uzand de influenta pe care o avea asupra functionarilor A.N.A.F., sa ii determine sa adopte o solutie favorabila intr-un dosar privind insolventa unei firme administrata de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea fata de bugetul de stat”.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistratilor de la Tribunalul Constanta, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger