AcasăNewsInspectii inopinate la sase companii din domeniul exploatarii si prelucrarii lemnului

Inspectii inopinate la sase companii din domeniul exploatarii si prelucrarii lemnului

Bogdan Chirițoiu, uşor de DEMIS! Legea care simplifică concedierea sa, votată

De la doua judete in cate s-au facut initial verificari, plaja cercetarilor in domeniul exploatarii si prelucrarii masei lemnoase s-a largit la nivel national. Iar odata ce s-a decis extinderea investigatiei demarate la inceputul lunii in curs, inspectorii de la Consiliul Concurentei au facut noi inspectii inopinate la sase companii care activeaza in domeniu, prilej cu care au fost ridicate documente care urmeaza sa fie analizate de experti.

Este vorba despre inspectii atat la sediile, cat si la sucursalele Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Sebes SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL si Lacul Codrilor SRL, din cate anunta institutia, luni, intr-un comunicat.

Tototdata, seful Consiliului Concurentei a explicat si care au fost motivele pentru care s-a decis largirea spectrului investigatiei in acest domeniu. „Au aparut noi indicii ne-au determinat sa extindem investigatia la nivel national privind posibile intelegeri intre companii din domeniu pentru impartirea pietei, surselor de aprovizionare si fixarea preturilor in cadrul licitatiilor organizate de catre Romsilva”, a explicat Chirițoiu.

Inca de la inceputul lunii in curs, institutia condusa de Chiritoiu a demarat o investigatie in acest domeniu. Mai exact, s-a vrut a se verifica daca nu cumva exista posibile „intelegeri intre companii active pe piata prelucrarii masei lemnoase in vederea impartirii pietei, surselor de aprovizionare, precum si adjudecarii partizilor (volum de lemn destinat comercializarii) la un pret minimal in cadrul licitatiilor organizate de Directiile silvice Alba si Hunedoara”.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger