AcasăNewsInspectii inopinate ale Consiliului Concurentei la sediile asociatiilor agentiilor de securitate private

Inspectii inopinate ale Consiliului Concurentei la sediile asociatiilor agentiilor de securitate private

Specialistii Consiliului Concurentei s-au oprit – pe neasteptate – la sedii ale unor asociatii din domeniul asigurarii serviciilor de securitate.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei (foto: b1.ro)

Mai exact, reprezentantii institutiei conduse de Bogdan Chiritoiu au precizat, luni, ca au fost facute „inspectii inopinate” la sediile unor asociatii ale agentiilor de securitate private si la unele companii membre ale acestora.

Este vorba despre verificari desfasurate ca prima parte a unei investigatii ce vizeaza suspiciuni in privinta unui posibil schimb de informatii intre aceste companii in cadrul asociatiilor din care fac parte, inclusiv in ceea ce priveste preturile practicate si modul de formare a acestora, inspectii in timpul carora au fost ridicate o serie de documente care urmeaza sa fie verificate.

Mai exact, „inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia companiilor si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate”, din cate lamuresc reprezentantii institutiei, intr-un comunicat.

De mentionat este si faptul ca abia in situatia in care inspectorii Consiliului Concurentei ar ajunge sa constate o eventuala incalcare a regulilor concurentiale, companiiile ar putea risca sanctiuni- in sensul unor amenzi in valoare de pana la 10 % din cifra de afaceri a acestora.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger