AcasăNewsInspectia Judiciara s-a sucit: Nu mai vrea la Ministerul Justitiei

Inspectia Judiciara s-a sucit: Nu mai vrea la Ministerul Justitiei

Tutela lui Tudorel Toader nu mai este pe placul Inspectiei Judiciare

Desi initial au agreat intentia ministrului Toader de a o muta de sub umbrela CSM sub cea a Ministerului Justitiei, membrii Inspectiei Judiciare s-au razgandit: nu vor sa intre sub tutela ministrului.

Tutela lui Tudorel Toader nu mai este pe placul Inspectiei Judiciare

Inspectia Judiciara a adoptat noua pozitie imediat dupa publicarea modificarilor propuse de Tudorel Toader. ”Inspectia Judiciara ar trebui sa se bucure de independenta fata de orice alta entitate. Conducerea Inspectiei Judiciare atrage atentia asupra faptului ca simpla independenta operationala, pe care legea o prevede si in acest moment, nu trebuie confundata cu autonomia institutionala la care ministrul justitiei a facut referire ca alternativa la trecerea Inspectiei Judiciare in cadrul Ministerului Justitiei. In acest context, proiectul de lege dat publicitatii ieri este in contradictie cu pozitiile noastre pubice si cu necesitatea asigurarii autonomiei institutionale a Inspectiei Judiciare”, reclama reprezentantii IJ.

Augustin Lazar, luat si el la puricat

Surprinzator este ca in toata bulibaseala de care a fost cuprins acum sistemul Justitiei inspectorii IJ au chef de lucru si ca dovada au demarat un control ”de fond” a activitatii Parchetului General, Institutie condusa de Augustin Lazar – unul dintre contestatari declarati ai modificarilor propuse de Tudorel Toader. Acesta din urma de altfel este si cel care, in calitatea sa de ministru al Justitiei, a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice cum decurg activitatile la Parchetul General si la DNA – doua institutii necalcate de vreun control in ultimii ani. Conform anuntului facut de inspectorii IJ, Parchetul pastorit de Lazar va fi luat la puricat in prima zi a saptamanii viitoare si misiunea se va derula pana la sfarsitul lunii septembrie.

author avatar
Simona Badulescu
377 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum sa nu se suceasca ,,incoruptibilii”astia,de la o zi la alta,in functie de ce mai apare in ordinele stapanilor coloniei,mai ales procurorii mafioti,se dau dupa cum bate vantul.O aiureala de noaptea mintii apartenenta procurorilor la categoria magistratilor,in ce tara democratica real mai este asa ceva,insa la noi in colonie se poate orice.Colonia procurorilor racolati de stapanii acestei prin care se infaptueste politica venita din exterior.Ambasadele statelor ce inca mai au colonii si au de sute de ani,iau pozitie atunci cand interesele lor sunt puse sub semnul intrebarii sau sunt atacate pentru a mai slabi jugul extern.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger