AcasăNewsInsomniile NATO: Rusia si ISIS

Insomniile NATO: Rusia si ISIS

Secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, s-a lansat mai nou in presa, publicand in aceeasi zi doua articole despre principalele provocari ale NATO.

In Wall Street Journal, Stoltenberg a desemnat principalele provocari pentru Alianta, care ar fi Rusia si gruparea terorista Statul Islamic. Iar in El Pais, a revenit la subiectul sau favorit, scriind in special despre agresivitatea Rusiei. In ce priveste lupta antiterorista, seful NATO estimeaza ca actiunile Coalitiei dirijate de SUA au inregistrat bune rezultate, chiar daca mai raman multe lucruri de facut: livrarea de avioane AWACS pentru coalitie, lansarea unei noi operatiuni de securitate maritima in Mediterana si intarirea sustinerii partenerilor regionali din Orientul Apropiat si din Africa de Nord. In privinta Rusiei, Jens Stoltenberg a afirmat ca anexarea Crimeei a torpilat securitatea europeana. Potrivit acestuia, Moscova este cea ca continua sa provoace NATO, citand ca exemplu ”zgomotul” avioanelor rusesti care patruleaza deasupra navelor americane din marea Baltica.

Seful NATO ii combate pe rusi si in gazete

Potrivit lui Stoltenberg, recenta desfasurare de forte NATO la frontiera rusa nu reprezinta nici o ”amenintare”, pentru ca ”toate masurile noastre sunt pur defensive. ”NATO doreste un dialog constructiv cu Rusia”, a spus Stoltenberg, evocand recentul summit NATO-Rusia, soldat insa cu un dialog al surzilor.

author avatar
Tudor Borcea
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger