AcasăNewsInsolventa Ungariei poate afecta Romania

Insolventa Ungariei poate afecta Romania

Viktor Orban este invinovatit de situatia actuala a Ungariei

Economistii bancii UBS au realizat recent un ”top” al tarilor care risca falimentul. Printre acestea se numara si vecina Romaniei, Ungaria.

Viktor Orban este invinovatit de situatia actuala a Ungariei

Potrivit analizei UBS, pe locurile ”fruntase” ale topului privind riscul de insolventa se numara Irlanda, Portugalia, Spania, Grecia, ba chiar si Marea Britanie, in aceasta ordine, dupa care urmeaza Ungaria. Vecina Romaniei are serioase probleme economice, toate puse in ”carca” guvernului condus de Victor Orban. Inainte de a veni la putere, acesta declara ca tara sa nu va mai cere un imprumut de la FMI, cum a facut guvernul anterior in 2008. Totusi, recent, Ungaria s-a vazut nevoita sa apeleze la un nou acord cu Fondul, dar era prea tarziu. Forintul se depreciase deja cu 15%, iar tara a fost retrogradata de agentia Moody”s la categoria ”junk” (gunoi), nerecomandata investitorilor straini.

Problemele  Ungariei pot afecta si Romania, intrucat numeroase firme unguresti si chiar o banca din tara vecina activeaza la noi. Restrangerea activitatii lor din cauza problemelor din Ungaria ar putea lasa angajatii romani pe drumuri si ar alunga investitorii straini din aceasta parte a Europei.

author avatar
Arpad Dobre
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger