AcasăNewsInscrieri in clasa pregatitoare: Ultima zi in care se depun cereri, in...

Inscrieri in clasa pregatitoare: Ultima zi in care se depun cereri, in cadrul primei etape a procesului

Vineri, 14 martie, este ultima zi in care parintii sau tutorii legali ai micutilor pot completa si depune cererile privind inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, pentru anul scolar 2014-2015, in cadrul primei etape a acestui proces.

Conform datelor centralizate de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, la nivel national, pana joi la ora 20, in acest sens au fost completate nu mai putin de 167.803 de cereri, 132.932 pentru copiii cu varsta de 6 ani, impliniti inainte de data de 1 septembrie a acestui an si 34.871 de cereri pentru copiii cu varsta de 6 ani, impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2014.

Oficialii ministerului le reamintesc parintilor, respectiv tutorilor legali ai copiilor, ca isi pot inscrie micutii in clasa pregatotoare, pentru anul scolar ce incepe in aceasta toamna, completand, pana pe 14 martie, cererile-tip. Acest proces se poate desfasura fie online, fie la unitatea scolara la care adultii solicita inscrierea micutilor. Odata aceasta etapa incheiata, urmeaza ca, in intervalul 21-22 martie, sa fie afisate numele candidatilor inscrisi, precum si numarul de locuri ramase libere, dar si lista copiilor neinscrisi in prima etapa. Listele vor fi disponibile atat pe site-urile unitatilor de invatamant, cat si pe paginile electronice ale inspectoratelor scolare judetene si pe cel al inspectoratului scolar din Capitala.

Va incepe apoi cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare, pentru anul scolar 2014-2015, ce se va desfasura intre 25 martie si 4 aprilie, pentru ca pe 11 aprilie sa se asiseze rezultatele finale ale procesului de inscriere in clasa pregatitoare pentru viitorul an scolar.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger