AcasăNewsUPDATE Inscrierea in clasa pregatitoare: Problema la softul Ministerul Educatiei, remediata

UPDATE Inscrierea in clasa pregatitoare: Problema la softul Ministerul Educatiei, remediata

UPDATE – Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Tudorel Urianu, informeaza ca s-a remediat problema care a aparut la sistemul informatic, astfel ca parintii isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare si clasa I.

Oficialul a afirmat ca in cursul noptii au fost doua caderi de tensiune – la ora 2.00 si la ora 4.00, „din cauza carora s-a spart hardul”. Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei a declarat, pentru Mediafax, ca de la ora 5.00 reprezentantii companiei Siveco, firma care se ocupa de sistemul informatic, lucreaza la transferarea datelor de pe „hardul spart” pe un altul.

Luni dimineata ar fi trebuit sa inceapa inscrierile pentru clasa pregatitoare, insa procesul s-a amananat din cauza ca programul folosit de Ministerul Educatiei pentru acest proces nu este functional.

(foto: radiovocescampi.ro)

Softul Ministerului Educatiei pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare s-a blocat luni dimineata. Din acest motiv, parintii care au mers in aceasta dimineata la scoli pentru a-si inscrie copiii in grupa pregatitoare nu au putut face acest lucru. Reprezentantii unitatilor scolare le-au explicat ca trebuie sa astepte pana cand softul va fi functional.

La aceasta ora, site-ul Ministerului Educatiei nu functioneaza. „Este vorba despre o defectiune tehnica, s-a defectat un server. Intr-o ora si jumatate softul va redeveni functional, se face acum trecerea pe un alt server”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Tudorel Urian, la Realitatea TV.

Liviu Pop: O dovada in plus ca Ministerul Educatiei nu a pregatit aceasta clasa zero

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop, e de parere ca ministrul Educatiei ar trebui sa-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru inscrierea in clasa pregatitoare, subliniind ca aceasta este o „greseala impardonabila”.

„Aceasta este inca o dovada in plus ca Ministerul Educatiei nu a pregatit aceasta clasa zero. Asteptam ca ministrul sa ia o masura de curatenie pentru cei responsabili, sa-i penalizeze, sa-i dea afara, pentru ca aceasta este o greseala impardonabila care se petrece in prima zi de inscriere”, a afirmat Pop, conform Mediafax. Potrivit liderului sindical, peste 400 de mii de parinti asteapta inscrierile pe baza unei aplicatii care nu merge. Pentru acesti parinti este „o bataie de joc”, in opinia lui Pop, tinand cont ca in  mediul rural cei care vor sa-si inscrie copiii merg chiar si zeci de kilometri pana la scoala, astfel ca vor trebui sa se intoarca in zilele urmatoare.

Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I incepe luni, parintii care vor sa-si inscrie copiii in scolile din circumscriptia la care au fost arondati fiind asteptati sa faca acest lucru pana pe 16 martie.

445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger