AcasăNewsInsarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA: Romanii ar putea vota sa ridice...

Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA: Romanii ar putea vota sa ridice imunitatea parlamentarilor

Duane Butcher, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA in Romania, este de parere ca romanii ar trebui sa decida cu privire la ridicarea imunitatii parlamentarilor. Acesta a atras atentia ca o tara corupta nu poate juca un rol important pe scena politica internationala si nu poate avea o relatie buna cu Statele Unite.

Oficialul american a declarat ca imunitatea de care se bucura parlamentarii romani este surprinzatoare pentru procurorii si judecatorii din Statele Unite. Duane Butcher crede ca romanii sunt cei care ar trebui sadecida daca un parlamentar ar trebui sau nu sa ramana fara imunitate atunci cand acesta are probleme cu legea.

„Parlamentul poate vota sa ridice imunitatea, sa-i lase pe cei acuzați sa ajunga in fata instantei, urmand ca aceasta sa stabileasca daca sunt vinovati sau nevinovati. Un alt pas ar putea fi organizarea unui vot public cu privire la ridicarea imunitatii. Romania este cea care trebuie sa hotarasca, insa ce ar considera americanii normal este o imunitate limitata, care sa acopere doar declaratiile facute in plenul Parlamentului”, a spus Duane Butcher, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA in Romania, intr-un interviu acordat pentru HotNews.

De asemenea, acesta a precizat ca fara combaterea coruptiei, Romania nu va putea juca un rol important in regiune. „Cred ca atunci cand privim evolutiile din Ucraina si declinul increderii in institutii, vedem de ce este atat de important sa continuam aceasta lupta, sa existe institutii puternice si independente. Cred ca prim-ministrul a inteles foarte bine acel mesaj”, a mentionat Duane Butcher.

author avatar
Alina Costache
604 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger