AcasăNewsInoata goala cu balenele in Oceanul Inghetat

Inoata goala cu balenele in Oceanul Inghetat

Scenele par niste tablouri din epoca prerafaelita. O femeie frumoasa sfideaza temperaturile de mult sub zero grade. Goala, inoata alaturi de doua uriase balene albe intr-un experiment fara precedent.

Natalia Avseenko are 36 de ani s-a decis sa renunte la orice fel de haine si sa se scufunde goala, dupa ce a aflat ca balenelor albe nu le place sa fie atinse de materiale artificiale, cum sunt costumele de scafandru sau de baie. Rusoaica intra fara ezitare si imbracaminte in apa rece de minus 1,5 grade Celsius.

Aceste scene incredibile de domesticire a celor doua balene albe Matrena si Nilma se petrec in regiunea Murmansk Oblast, in nord-vestul indepartat al Rusiei, aproape de Cercul Polar. O zona a Marii Albe este inchisa, pentru a impiedica balenele si delfinii sa iasa, iar instructorii imblanzesc mamiferele care, apoi, ajung la delfinariile din intreaga lume. O practica pe care multe organizatii de protectie a animalelor o considera cruda.

Balenele albe (sau Beluga) sunt renumite pentru felul in care fetele lor pot imita expresiile chipului omenesc, datorita unei structuri mai flexibile a oaselor. Ele au un fel de cocoasa pe cap, care le ajuta la geolocatie. Specialistii au ajuns la concuzia ca detesta sa fie atinse de alte materiale decat cele naturale. Ceea ce a facut-o pe Natalia sa renunte la haine, scrie Daily Mail.

Un om de rand, scufundat in apa de mare cu temperaturi sub zero grade, ar muri in mai putin de cinci minute. Dar Natalia este o yogina experimentata. Ea foloseste tehnici de meditatie pentru a-si tine vreme indelungata respiratia sub apa. Recordul sau este de 10 minute si 40 de secunde.

In salbaticie sunt in jur de 100.000 de balene albe. Prima care a fost tinuta in captivitate a fost expusa la Barnum Museum, la New York, in 1861.  Astazi, sunt balene albe la acvariile si parcurile marine din Europa, America de Nord si Asia.

 

697 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger