AcasăNewsProtest cu lumânări și colivă la Primăria Sectorului 1. Cine a „înmormântat”...

Protest cu lumânări și colivă la Primăria Sectorului 1. Cine a „înmormântat” serviciile publice (VIDEO)

protest„Înmormântarea serviciilor publice”. Protest cu lumânări și colivă la Primăria Sectorului 1 (VIDEO)

Un protest neobișnuit a avut loc, luni seară, în fața Primăriei Sectorului 1. Zeci de tineri s-au adunat pentru a face „înmormântarea serviciile publice”.

Acțiunea a fost anunțată pe Facebook, iar adunarea s-a dat în jurul orelor 22.00. Cu această ocazie, s-a comunicat începerea unei campanii de strângere de semnături pentru un referendum de schimbare a primarului Clotilde Armand.

„În seara asta la ora 22.00 nu mai plouă. Coliva o să reziste. Ne vedem în faţa Primariei Sectorului 1 la înmormântarea serviciilor publice. Lansăm campania de strângere de semnături pentru referendum cetățenesc. De ce? Ca toţi cei care stau în Sectorul 1 să poată să îşi dea cu părerea dacă sunt multumiţi de actuala administraţie la jumătate de an de la alegeri. Este un exerciţiu democratic pe care considerăm că merită să îl încercăm. Care nu vine, mă-sa e… continuaţi voi”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook „N-am, dar vreau”.

Referendum pentru schimbarea primarului Sectorului 1

Participanții au împărţit colivă şi au aprins lumânări. Au venit cu o cruce pe care scria „Serviciile publice din Sectorul 1”, dar și un scriu. De asemenea, s-au depus coroane de flori. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că sectorul lor e îngropat de munți de gunoaie, iar municipalitatea nu face nimic să rezolve această problemă majoră, care pune în pericol sănătatea cetățenilor.

„Calitatea serviciilor publice reflectă în mod absolut direct confortul sau gradul de confort pe care noi îl avem în acest habitus şi calitatea vieţii. 19 00 din perspectiva gunoaielor meciurile pe care actuala administraţie le are cu o firmă sau cu alta, pe noi nu ar trebui să ne atingă!”, spune un activist.

Tinerii au spus că evenimentul a fost unul alegoric și cultural. Manifestația a fost pașnică și a reprezentat și startul unei campanii de strângere de semnături pentru un referendum de schimbare a edilului. Întrebarea pe care inițiatorii campaniei doresc să o adreseze în cadrul referendumului este: „Sunteți de acord să scoatem gunoiul din sectorul 1 şi din Primărie?”.

Primăria lui Clotilde Armand, amendată cu 200.000 lei

Potrivit Antena 3, primăria Sectorului 1, acolo unde Clotilde Armand este edil, a fost amendată de Garda de Mediu cu 200.000 de lei. După o săptămână de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, cât și în cadrul companiei care se ocupă cu salubritatea, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, deoarece gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.

Tribunalul București a obligat Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile către compania de salubritate, iar edilul trebuie să mai găsească o altă sursă de finanțare, pentru a-și achita datoriile.

author avatar
Andreea Vlad
353 afisari

2 COMENTARII

  1. Andreea , te mediteaza Claudia Marcu ? Aktual 24 , 11 iunie 2021 : ” SEFUL GARZII DE MEDIU ( Octavian Berceanu ) confirma : Primaria Sectorului 1 NU A FOST AMENDATA CU 200.000 DE LEI „.

  2. Măi, ies funcționalii la proteste. Ideea-i bună dar să fie pentru ceva ce trebuie și merită! DE CE SERVICIUL DE SALUBRITATE ESTE DE CÂTEVA ORI MAI SCUMP ÎN ȘERPĂRIA HAULES-BUCALES FAȚĂ DE ALTE ORAȘE??? MINIM DE 4 ORI FAȚĂ DE ORAȘELE DIN ARDEAL, SPRE EXEMPLU!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger