AcasăNewsInmormantarea lui Florin Cioaba blocheaza orasul Sibiu

Inmormantarea lui Florin Cioaba blocheaza orasul Sibiu

Sibienii se pregatesc fizic si, mai ales, moral de inmormantarea lui Florin Cioaba, regele romilor, eveniment ce va avea loc vineri in jurul pranzului.

Dupa cum spuneau rudele lui Cioaba, la eveniment sunt asteptati 150.000 – 200.000 de oameni, astfel ca deja politistii au luat mai multe masuri de blocare a traficului pentru vineri. Exista inclusiv posibilitatea ca traficul sa fie blocat in tot orasul, cu exceptia cortegiului funerar.

Inhumarea regelui Cioaba va incepe la ora 11.00, in curtea casei acestuia. Acolo a fost amplasata deja o scena pe care invitatii vor rosti mesaje, iar apoi va fi citit testamentul. Totul va incepe, insa, cu o slujba condusa de Beniamin Poplacean, presedintele bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist. Dupa citirea testamentului va fi incoronat Dorin Cioaba, noul rege al romilor, fiul cel mare al lui Florin Cioaba.

Participantii la inmormantare vor pleca din curtea palatului spre Cimitirul Municipal Sibiu pe un drum bine stabilit, cortegiul urmand a fi deschis de un car alegoric. Conform Romania TV, funeraliile vor include cantece religioase si muzica de fanfara.

Interesant este ca vineri, la Craiova, ar fi trebuit sa fie inmormantat si Costica Stefanescu, fostul fotbalist legendar al Universitatii, al Stelei si al echipei nationale. Totusi, la cererea mai multor parti, inmormantarea a fost amanata pentru sambata, in special din cauza faptului ca vineri era deja programata inmormantarea lui Florin Cioaba.

author avatar
Cristi Ionita
2.339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger