AcasăNewsInitiativa Radio Romania: Reuniune media la Bruxeles, dedicata alegerilor europarlamentare!

Initiativa Radio Romania: Reuniune media la Bruxeles, dedicata alegerilor europarlamentare!

Miercuri, 2 aprilie, la initiativa Radio Romania, a avut loc, la Bruxeles, reuniunea media organizata de Uniunea Europeana de Radio si Televiziune (EBU), dedicata alegerilor europarlamentare de anul acesta.

Reuniunea a vizat diferitele modalitati prin care posturile publice de radio si televiziune din Europa isi informeaza publicul cu privire la alegeri pentru Parlamentul European, de anul acesta, la implicatiile si modul de desfasurare al acestora.

Evenimentul are ca principal obiectiv schimbul de idei privind importanta si promovarea apropiatelor alegeri, dar si participarea cetatenilor europeni la dezbaterile democratice ale Uniunii Europene.

Ovidiu Miculescu, Presedinte Director General al Radio Romania, a deschis lucrarile reuniunii: „Ne-am straduit sa pastram agenda europeana ca subiect permanent in programele noastre, atat la nivelul studiourilor regionale din intreaga tara, cat si pe postul national (…) In calitate de serviciu public, Radio Romania are un rol important atat in formarea constiintei europene a cetatenilor romani, cat si in ceea ce priveste difuzarea informatiilor privind politici, dezbateri, alegeri, legislatie, cu accent pe provocarile si beneficiile Romaniei, ca membru al Uniunii Europene”.

De asemenea, Nicola Frank, Director Afaceri Europene a EBU, a subliniat ca Radio Romania, in calitate de membru cu drepturi depline al EBU inca din 1993, s-a dovedit a fi un partener constant si profesionist, care se bucura de intreaga apreciere a acestei organizatii, scrie romaniatv.net.

In cadrul reuniunii s-au prezentat strategiile campaniilor de informare a cetatenilor cu privire la alegerile europarlamentare si modalitatile concrete de punere in aplicare ale acestora.

La reuniune au participat reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai radiourilor si televiziunilor publice europene si ai diverselor organizatii si institutii publice din Europa.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger