AcasăNewsInitiativa privind Anul Cartii. Iohannis: astept din partea Guvernului sa o puna...

Initiativa privind Anul Cartii. Iohannis: astept din partea Guvernului sa o puna in aplicare

In aceasta zi de marti, 15 ianuarie, marcam 169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale.

Academia Romana a organizat o sesiune festiva la Ateneu, de Ziua Culturii, eveniment la care au fost prezenti, intre altii, presedintele Iohannis, membri ai Guvernului si Patriarhul Daniel.

Adresandu-se invitatilor aflati la Ateneul Roman, presedintele a subliniat, intre altele, ca „o Romanie educata, intr-o Europa mai coeziva, mai apropiata de cetatenii sai, este cea care isi pretuieste creatorii si isi protejeaza patrimoniul cultural” si nu a pierdut ocazia sa transmita un mesaj care sa ajunga la urechile responsabililor de la Palatul Victoria. „In ultimii ani, din pacate, Romania se distinge prin cea mai redusa rata europeana de achizitie si lectura de carte. Pe fondul acestei situatii, am apreciat declararea prin lege a anului 2019 drept Anul Cartii ca o initiativa buna si astept din partea Guvernului sa o puna in aplicare, cu eficienta. Sa dam culturii in acest an o actiune concertata, coerenta, in favoarea lecturii si a cartii!”, ar vrea Klaus Iohannis.

sursa foto: Facebook

137 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se vede la Ministrul Culturii săracu sa facem cheta să-i luam o carte cu Eminescu, săracu,
    cu condiția s-o citeasca anul asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger