AcasăNewsIngrijitoare de gradinita, cu TBC. Peste 100 de prichindei ajung la medic

Ingrijitoare de gradinita, cu TBC. Peste 100 de prichindei ajung la medic

Parintii unor copilasi de gradinita s-au speriat la auzul vestii ca o ingrijitoare de la unitatea educationala la care au inscrisi copiii a primit diagnosticul de tuberculoza si ca se afla internata intr-un spital.

Cazul de TBC a aparut la gradinita numarul 3, cu program prelungit, ce face parte din cadrul unei scoli din Calafat. Odata ce a fost diagnositicata cu aceasta boala despre care se stie ca este una transmisibila, femeia a fost internata, iar la gradinita la care lucra s-au luat primele masuri. Si anume testarea atat a micutilor, cat si a celorlalti angajati ai gradinitei, printre ei si a educatoarelor. Conform gds.ro, este vorba de peste 110 de copii inscrisi la gradinita in cauza, care au ajuns deja sau vor ajunge, in prima parte a saptamanii, sa fie supusi testului care depisteaza posibila prezenta a TBC-ului in organism.

Drept urmare, operatiunea nu e tocmai simpla. In paralel, se face si o ancheta epidemiologica. In cazul de fata au fost instiintati reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, dar si cei de la Inspectoratul Scolar din Dolj.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger