AcasăNewsInginerul roman rapit in Nigeria a fost eliberat

Inginerul roman rapit in Nigeria a fost eliberat

Dupa trei zile de chin, rudele inginerului roman care ajunsese in mainile unor indivizi necunoscuti, alaturi de cativa colegi cu care muncea, undeva in sudul Nigeriei, au primit vestea mult-asteptata.

Barbatul a redevenit un om liber, iar confirmarea ca a fost eliberat a venit, seara trecuta, chiar din directia oficialilor Ministerului de Externe. Pana la momentul de fata, din directia institutiei nu au fost oferite si alte detalii cu privire la acest caz, drept urmare nu se stie unde anume se afla la aceasta data romanul si care este starea sa.

Acesta din urma dusese rapit pe 10 octombrie, in tot acest rastimp oficialii romani anuntand ca mentin legatura cu omologii lor de la Abuja, capitala Nigeriei, pentru a afla informatii despre situatia inginerului.

Nu in ultimul rand, e important de mentionat faptul ca MAE recomanda „cetatenilor romani aflati in zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiata misiune diplomatica a Romaniei pentru a-si inregistra prezenta in regiune, astfel incat sa poata beneficia de o asistenta si protectie consulara cat mai eficienta”.

sursa foto: Facebook/MAE

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger