AcasăNewsÎngheţată de lux făcută din insecte

Îngheţată de lux făcută din insecte

Mai precis, reţeta conţine EntoMilk, o alternativă lactată produsă prin amestecarea larvelor unei specii de muscă tropicală. Gourmet Grubb, un start-up cu sediul în Cape Town, speră să dea lovitura.

„Ne-am propus să schimbăm modul în care insectele sunt percepute în industria alimentară. Ne aşteptam la reacţii negative, dar până la urmă oamenii au fost foarte deschişi. Toată lumea adoră îngheţata”, a spus Leah Bessa, care a co-fondat Gourmet Grubb în 2017. Dar nu e vorba numai de gust, îngheţata din insecte conţine de cinci ori mai multe proteine decât lactatele şi nu conţine carbohidraţi şi zaharuri. Potrivit ONU, insectele furnizează substanțe nutritive comparabile cu carnea și peștele. Se estimează că peste 1.900 de specii de insecte sunt consumate de oameni din întreaga lume. O tendinţă care a ajuns în Statele Unite şi prin bucătăriile occidentale. Produsele variază de la scorpioni prăjiţi, greieri (unii  acoperiţi cu foiţe de aur în bomboanele din magazinul producătorului de ciocolată Sylvain Musquar din nord-estul Franței), furnici, prăjituri cu albine (Germania), paste franceze L’Atelier cu făină de insecte, sau vodcă cu vierme de bambus. În prezent, înghețata Gourmet Grubb este distribuită doar în Africa de Sud, dar se prevede că piața globală a insectelor comestibile va ajunge la 1,2 miliarde de dolari până în 2023. “Singura modalitate prin care EntoMilk poate face cu adevărat diferența și reduce presiunile lactatelor tradiționale este dacă este acceptată și consumată la scară globală.Trebuie să găsim alternative care să poată susține populația în creștere și să creeze un sistem agricol durabil și ecologic” , a adăugat Bessa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
663 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma sa nu ne miram ca murim de boli cumplite. Evident musca e insecta cea mai purtatoare de microbi ciudati din lume urmata de tantar. Deoarece e necrofaga dar si coprofaga.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger