AcasăNewsInghetata, bomba cu E-uri

Inghetata, bomba cu E-uri

APC Romania a achizitionat, in vederea realizarii studiului privind calitatea inghetatei industriale, 55 de sortimente de inghetata.

Astfel, aditivii E471 si E410 au fost identificati in 54 de sortimente de inghetata, E412 in 50 de sortimente, E322 in 41, E407 in 29, E476 in 19, E330 in 11, E442 si E150d in sapte, E460 si E440 in sase, E468 in patru, E202, E141, E401, E477 si E150a in doua, iar E171, E417, E414, E162 si E160c in cate un sortiment.
Specialistii atrag atentia ca dintre aditivii alimentari identificati in inghetata analizata, urmatorii aditivi sunt suspecti de aparitia unor probleme de sanatate: E 150a – caramel simplu, poate provoca hiperaciditate si probleme gastrointestinale, E 150d – caramel sulfit de amoniu poate provoca probleme intestinale dupa ingestia unor cantitati mari, E 162 – betanina, colorant natural obtinut din sfecla rosie, poate contine cantitati mari de nitrati si produsele ce il contin trebuie evitate de copii, E 171 – dioxid de titan, colorant artificial (din studiile efectuate pe animale, s-a observat ca ar provoca diferite leziuni la nivelul aparatului cardiovascular, dar si la nivelul ficatului si s-au mai observat modificari la nivelul splinei si rinichilor, dar si al sistemului imunitar, fiind clasificat de Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen pentru oameni, iar in Germania a fost interzis. Printre aditivii periculosi mai sunt: E 202 – sorbat de potasiu (irita pielea, ochii si mucoasele si poate fi genotoxic) sau E 296 – acid malic (concentratiile mari nu sunt permise in alimentele pentru copii).

author avatar
Catalin Dumitrescu
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger