AcasăNewsInfractorii, mai importanţi decât oamenii cinstiţi şi corecţi, plătitori de taxe şi...

Infractorii, mai importanţi decât oamenii cinstiţi şi corecţi, plătitori de taxe şi impozite: la ce le-a acordat Guvernul prioritate deţinuţilor!

puscarieInfractorii, mai importanţi decât oamenii cinstiţi şi corecţi, plătitori de taxe şi impozite: la ce le-a acordat Guvernul prioritate deţinuţilor!

Incredibil, dar adevărat! Deţinuţii din puşcării se vor vaccina cu prioritate, în faţa oamenilor corecţi şi cinstiţi, trimişi în etapa a III-a.

Deținuții din penitenciarele românești au fost introduși în primul val al etapei a treia de vaccinare contra Covid-19, alături de personalul din hoteluri și restaurante, angajații frizeriilor și saloanelor de înfrumusețare și lucrătorii din industriile spectacolelor, financiar-bancar și asigurări.

Iată ce prevede Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial!

Cine intră în etapa a III-a, potrivit documentului oficial: Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:

  • i) lucrătorii din Industria extractivă,
  • ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare
  • iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante
  • iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare
  • v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
  • vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
  • vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”.
  • viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;
    ix) persoane private de libertate;
  • x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
  • xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
  • xii) lucrătorii din biblioteci.

Care sunt VIP-urile din puşcării care se vor vaccina?

VIP-urile din puşcării care se vor vaccina în faţa populaţie generale cinstite sunt: Radu Mazăre, fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar, dar şi Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD, sau Bogdan Olteanu, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

author avatar
Andrei Ștefan
258 afisari

3 COMENTARII

  1. Este normal, pentru ca ei sunt acolo o comunitate si daca se imbolnaveste unul, ii poate imbolnavi pe toti. Este similara situatia cu batranii din azile, de ex. Oamenii cinstiti si corecti, platitori de taxe, nu stau la gramada. Deci, de data asta este corect.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger