AcasăNewsInformație șoc: s-au pierdut planurile pentru Podul de la Cernavodă!

Informație șoc: s-au pierdut planurile pentru Podul de la Cernavodă!

podInformație șoc: s-au pierdut planurile pentru Podul de la Cernavodă!

Jurnalistul Radu Tudor a scris pe blogul personal că planurile de construcție ale obiectivului strategic Podul rutier/feroviar de la Cernavodă au fost pierdute.

Acesta dezvăluie că angajații CNAIR caută de luni bune documentele, care sunt de negăsit.

„Situația este realmente critică pentru că:

  • reabilitarea părții rutiere a Podului de la Cernavodă a început anul trecut și se află la jumătatea lucrării. Sensul de mers Constanța-București de pe traseul A2 a fost asfaltat, sensul invers nu. Lucrările sunt oprite, plățile întârziate.
  • anumite lucrări de consolidare, ce trebuie făcute conform planurilor originale, nu pot fi continuate din cauza pierderii documentelor și a modului extrem de greoi și incompetent cu care tratează situația cei de la CNAIR
  • între timp, CNAIR a luat încă o decizie proastă a inceput reabilitarea podului Borcea/Fetești. Același constructor a început reabilitarea, fără să finalizeze lucrarea la cel de la Cernavodă
  • Situația devine extrem de complicată pentru că între cele 2 poduri sunt doar câțiva kilometri, iar circulația este deviată în anumite zone pe amândouă și deja se formează cozi în zilele aglomerate

Traficul va fi un coșmar pentru șoferi începând cu luna mai

  • începând cu luna mai, traficul înainte și între cele două poduri va fi cel mai mare coșmar rutier din România. În loc să faci 2 ore până la / de la mare, cozile infernale vor dubla, cel puțin, timpul de parcurgere a traseului. Dacă CNAIR era o companie responsabilă, până azi trebuiau terminate lucrările la Cernavodă, iar până în luna mai la Borcea/Fetești
  • Situația devine și mai complicată pentru că podul de la Cernavodă, ale cărui planuri originale nu se mai găsesc, este și un obiectiv strategic într-un oraș cu centrală nucleară, nod important rutier și feroviar spre Portul Constanța și vara, spre Litoral, pentru 1 milion de români în 4 luni de sezon, asigură traversarea peste Dunăre”, a scris jurnalistul.

În opinia sa, vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu trebuie să dispună urgent o anchetă la CNAIR, să ceară sancționarea drastică a responsabililor acestei situații fără precedent și să impună finalizarea reabilitărilor rutiere pe cele 2 poduri până la 1 iunie. În caz contrar, A2 va fi coșmarul românilor la vară.

author avatar
Andreea Vlad
1.071 afisari

4 COMENTARII

  1. L-am uitat noi (istoria oficiala) pe Negru Voda, cel al carui nume il poarta podul, asa ca sa nu va mirati ca s-au pierdut niste biete planuri. De contractul pentru autostrada facuta de Bechtel va mai amintiti? Si ala s-a “pierdut”!

  2. Poate intreaba cineva puzderia de interlopi cu pantaloni pana la glezne si pantofi de lac pripasiti in CNAIR de la Adrian Nastase incoace.Vad ca DNA-ul are treaba doar cei cativa medici de elita pe care ii mai are nenorocita asta de tara.

  3. CNAIR este cumva firma sinec-urilor transpartinice care la 16 șefi avea vreo 40 de șoferi?
    Oare câți știau unde le era locul de munca?

  4. Este imposibil sa se piardă toate copiile. Repository va spune ceva? Hard dau soft, este imposibil…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger