AcasăNewsInformație pentru toți elevii! Se interzice să aibă asupra lor aceste obiecte...

Informație pentru toți elevii! Se interzice să aibă asupra lor aceste obiecte la școală. Profesorii, liber la percheziționat

elevi

Ministerul Educaţiei doreşte îmbunătăţirea cadrului legislativ privind prevenirea şi eliminarea violenţei în şcoli. Astfel, elevii vor avea noi restricţii.

Elevilor le va fi interzisă intrarea în școală cu brichete sau obiecte ascuțite. Autoritățile caută o metodă legală prin care profesorii sau paznicii să poată căuta în buzunarele și ghiozdanele copiilor, dacă sunt suspiciuni că aceștia ar avea asupra lor „arme albe”.

Elevii, interzis cu arme albe la școală

Sindicatele au respins implicarea profesorilor în aceste „percheziții”.

Elevilor, potrivit modificărilor din Statutul Elevului, le este interzisă intrarea în școală cu spray–uri lacrimogene, brichete, ace, bricege, cuțite (și orice tipuri de arme albe), arme cu bile, cu aer comprimat sau torțe.

În ultima perioadă au fost raportate tot mai multe cazuri de violență în școli, care au implicat folosirea armelor albe.

Ministerul Educaţiei a lansat, sâptămâna trecută, o campanie de combatere a violenţei în şcoli care se adresează victimelor, agresorilor, dar şi cadrelor didactice. Mesajul transmis este ”Nu sunteţi singuri”, urmând a fi organizate mai multe acţiuni.

Prima sesiune de lucru organizată în contextul campaniei ”Nu sunteţi singuri. Împreună oprim violenţa din şcoli” a avut loc, luni, la Ministerul Educaţiei, iar ministrul Ligia Deca a prezentat principalele obiective ale campaniei.

author avatar
Andreea Vlad
409 afisari

3 COMENTARII

  1. o metodă legală prin care profesorii sau paznicii să poată pipăii
    (se vor intampla nereguli)

  2. Eu, in clasa a VI – a in anul 1998, aveam briceag fluture, nunceag si cruce la gat din care se rabata un cutit. Le ascuteam cu mare placere, ca dadeam la tinta in garduri, copaci si dupa caini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger