AcasăNewsInformaţia momentului pentru toţi aceşti şoferi! Vor putea pierde dreptul de a...

Informaţia momentului pentru toţi aceşti şoferi! Vor putea pierde dreptul de a conduce pe drumurile publice

soferi

Persoanele în vârstă de peste 70 de ani vor trebui să dovedească în mod regulat că sunt încă apte să conducă, potrivit unei directive care ar urma să fie aprobată de Comisia Europeană.

Potrivit proiectului, până în 2050 nu ar trebui să mai existe decese pe șosele în UE, iar până în 2030 numărul acestora ar trebui să se reducă la jumătate. Un obiectiv extrem de ambițios, mai ales când se cunosc cifrele actuale. În 2022, 20.600 de persoane și-au pierdut viața pe șosele, dintre care aproape 2.000 în România.

Măsuri restrictive pentru șoferii cu vârste peste 70 de ani

Uniunea Europeană pregătește un set de măsuri restrictive pentru șoferii cu vârste peste 70 de ani, dar va lăsa la latitudinea fiecărui stat modul în care acestea vor fi aplicate.

Asociațiile de pensionari din Austria au luat deja atitudine: spun că nu persoanele în vârstă provoacă cele mai multe accidente.

Și în Spania ar putea avea loc modificări pentru șoferii de peste 65 de ani! Șeful Direcției Generale pentru Trafic, Pere Navarro, a explicat faptul că el este de acord să fie mai exigent la reînnoirea permisului de conducere, având în vedere categoria aceasta de vârstă.

După cum a explicat responsabilul DGT, Pere Navarro, este vorba despre condițiile fizice ale șoferului. „Acum, de la vârsta de 65 de ani, reînnoiești permisul pentru încă cinci ani. Dar extinderea permisului de conducere pentru cineva care are 90 de ani, timp de cinci ani, mi se pare ciudat”, a spus el, potrivit publicației spaniole Eldia.

author avatar
Andreea Vlad
1.712 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mosii si babele se gospodaresc singuri. Statul daca ia masura asta sa aiba grija sa-i duca cu masina primariei la piata si sa le care cumparaturile pana in casa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger