AcasăNewsInformarea de ploi, vant si descarcari electrice, prelungita

Informarea de ploi, vant si descarcari electrice, prelungita

Vestile despre vreme nu sunt deloc imbucuratoare, cel putin nu in primele zile ale saptamanii. Si cel mai clar semn in acest sens este faptul ca informarea meteo, valabila pana marti dimienata, a fost prelungita.

In conditiile in care, in decursul zilei precedente, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) anuntasera ca aceasta informare expira marti dimineata, ceea ce i-a lasat pe multi sa spere ca valul de ploi in aversa, insotite de vant si tunete si fulgere, s-ar mai domoli incepand cu dimineata zilei de 26 mai, iata ca lucrurile nu stau tocmai asa, iar vremea instabila se prelungeste.

Asadar, din textul informarii emise luni de catre reprezentantii ANM reiese faptul ca, incepand de luni – orele 14- si pana marti seara, la orele 21, sintagma care poate caracteriza cel mai bine starea vremii va fi „instabilitate atmosferica accentuata”.

Drept urmare, umbrelele si pelerinele de ploaie vor fi accesorii mai mult decat utile, cel putin pentru locuitorii unor anumite regiuni ale tarii. Totul deoarece meteorologii precizeaza ca „in dupa-amiaza zilei de luni, 25 mai si in noaptea de luni spre marti (25/26 mai) in Maramures, Crisana, Transilvania, jumatatea de vest a Munteniei si local in nordul Moldovei, in Oltenia si in zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata”.

Mai precis, vor cadea ploi inaversa, ce pot avea si aspect torential, se vor semnala adesea descarcari electrice, si vor aparea si intensificari de scurta durata ale vântului, „izolat chiar vijelii”, dupa cum mentioneaza ANM. De asemenea, specialistii se asteapta sa cada si grindina.

E important de mentionat faptul ca marti precipitatiile se vor semnala indeosebi in zona de nord si in centrul Romaniei, dar si in zonele montane si de deal.

560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger